Friday, July 02, 2010

Basesgioglu'nun Istifasi, Uzan'in Paralari, Sener'in "bostan"i...




"Türkiye’nin temel meselelerine ilişkin zamanla ortaya çıkan esaslı görüş ayrılıkları ve Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde birlikte siyaset yapma imkanımı ortadan kaldırmıştır."

Boyle diyor AKP milletvekili ve eski bakan (koskoca 7 sene hemde) Murat Basesgioglu AKP'den istifa dilekcesinde...

Tamam AKP'li felan degiliz, zerre kadar da oyum gitmedi ve soranlara verdigim cevaplar nedeniyle de "cevrem"den oraya bir oy gittigini dusunmuyorum, biline!

Fakat, istifa dilekcesinde "acilim"a gonderme yapilmasi, aslinda butun bu "belanın" cikis yeri olan Ocalan icin cikartildigi kabak gibi bilinen "idam cezasının kaldirilmasi" oylamasinda "Yes!Kaldirilsin!" dedikten sonra, "acilima" karsi cikarak partiden ayrilmayi "bahane" olarak gormemizi gerektiriyor.

Ve aslinda, "acilim"dan da fazla olarak belki bu isin nedeni, Israil meselesidir; karamanin koyunu sonra cikar oyunu hesabi, bunu da sonradan okuruz zaten...

Tamam bu arkadas, ki 28 Subatcilarin kurdurdugu Mesut Yilmaz hukumeti doneminde yani en cancanli donemde Içisleri Bakanı olarak gorev yapmistir Basesgioglu, istifa edebilir, hurdur, fakat, uyduruk bir bahane ile istifa etmesi mide bulandirici...

Ustelik, baska seylerde var...

Gazetelere, hapis cezasi verilen ama kacan ve Fransada sex clup'larda paralari ve kendini dagitmaya baslayan Cem Uzan'in ulkeye 70 milyon Eura sokma girisimi oldugundan bahsedilen haberler dusuyor. Bunun "media" icin kullanilacagindan bahsediliyor.

O parayla bir "media grubu" kurulmaz, hele ki "nokta vurusu" yapacak bir grub hic kurulmaz; fakat, "Uzan'in tetikcileri"nin agizlarinda "basina geri donus hazirliklari basladi" yollu laflar dokulmeye basladigina gore, ya daha onceden buyuk bir para girisi yapildi ve bu sekil "sizdirma" haber ile de bunun duyurusu yapilmis oldu veya borclu bir gazete-tv'nin "borclari"nin odenmesi garantisi verilerek "ortaklik" gerceklestirldi, demek mumkun...

Bunun hemen yanina da, A.Latif Sener'i koyunuz...

Basina yansimadi ama, Sener, 31 Haziran'dan beri Istanbu'da ve anadolu yakasinda Urfa kokenli mali musavirlik ile ugrasan ilce baskanlarindan birinin isyerini mekan tutmus ve toplanti ustune toplanti yapiyor!

Ne yapiyor?

"Bostan"dan karpuz toplayip kesip yemekle mesgul degildir herhalde sadece!

Bunun yanina, Ankara Emniyet Mudurunun tutuklanmasini, AK il baskanlari (ve yonetimlerinin) merkez karariyla gorevden alinmalarini...

Fetulah Gulen'in "otorite" lafini da ekleyin...

Ne goruyorsunuz?

Memlekette bu sene "asiri yagis" var degil mi? Bu asiri yagis sebebiyle de "alcak" basinc ile "yuksek" basincinin "sIkısmasi"ndan kaynaklanan bir "sIkinti", bir felaket "nem" var degil mi?

Bir gunu gunes, bir gun birden bire kara bulutlar, hatta gun icinde cereyan eden boyle hadiseler...

Eee?

Allah sonumuz hayreyleye, daha n'olsun benim aziz Cemiskezekli vatandaslarim, daha n'olsun!

OYLESINELAF@


bkz:

http://www.kastamonuhaberleri.com/?pg=haber&id=5321

http://www.haber5.com/arinc-baykali-necdet-sezerle-vurdu-haberi-56354.aw (yorumu okuyunuz)

http://www.sportoto.gov.tr/haberler.php?id=161 (yenilmislerdir)

No comments: