Sunday, July 08, 2007

Secimi kim takar; ardinda ne var?!

“Benim ciftci kardesim, beni sec beni, iktidarimizda degil mazota para vermek, mazot kullanip uretim yapmaya calistigin icin 1 lira uste para verecegim!.. Findigini 15 liraya alacagim; sonra gidip marketten paketini 20 liraya alirsin!!! Evdeki karina ayda 1000 lira maas verecegim! Ey issizler, oyunuzu bana verin bana; issizlere ayda 3000 lira issizlik maasi verecegim; emekliler 500 liraya; calisanlar da 800 liraya surum surum surunsunler, nasilsa bu ulkede 11 milyon issiz var, calisani kim takar dii mi benim calis(a)mayan vatandasim!!!”

Saka bir yana benim sevgili okurlarim,secim sath-i mahalindeki vaadlere bir bakmak bile “BU MEMLEKET ADAM OLMAZ!” cumlesinin dogrulayicisidir…

Adam –o da kendine bir “imaj-maker” tutmus ki, kasketli yani ‘halkci’ olmus- cikmis “ev kadinlarina 500 lira, issizlere 2000 lira maas!” diyor, ustune ustluk bir de bunu soylediginden “milli ekonomi sahibi” damgasini kendi kendine basiyor ve ustelik Prof. olarak ortalikda dolasiyor! Birinin buna, Azarbaycandan uc kurusa alinan akademik unvanlarla –bana da soylemislerdi, uc sene sabret, ordinaryus unvani verelim, ama bizde o sabir nerde- sallamakla devlet yonetilemeyecegini ancak cemaat(cik!) idare edilebilecegini soylemesi lazim!

Hadi bu neyse, kimsenin kale aldigi yok, ama devlet gibi adamlarin ciddi olacagim diye 40 dereceyi de asan sicaklikda gunesin alninda yaptigi mitinglerde lacileri cikarmadan kem de bypasli bypasli durmasi bir yana, butun secim esprisini “KAN EDEBIATI-IP EDEBIYATI”na bindirmesine ne demeli!!!

Birinin buna, o kursulerden mahalle kabadayisi ama prof ciddiyetiyle firlattigi “ip”le 12 Eylulde kac ULKUDASIN SEHIT EDILDIGINI anlatmasi gerek! Ayiptir yaw! Niye asmadin Apo denen iti diye avazi ciktigi kadar bagirarak GUYA milletin ayranini kabartiyor! Meclisde idamin kaldirilmasina “hayir” demislermis!!! Yalancinin mumu yatsiya kadar yanarmis!!! Bunukiler ogle vakti gitti.:)

AKP’liler kapi gibi Adalet Komisyonu zabitlarini ortaya cikardilar, simdi tik yok! Meger neymis, AKP’liler paket halindeki kanun degisiklileri icinde bulunan “idamin kaldirilmasi”na karsi cikarak bir onerge vermisler Komisyonda, MHP’liler de (7 uyeden 5’i) “cekimser” kalarak IDAMIN KALDIRILMASINI ONAYLAMISLAR! Koylu kurnazligi yapmislar sonrada, Meclisde zaten yeterli sayida KabulDevletin bahcesindeki milliyetcilik boyle oluyormus, ogrendik!!! oyu cikacagini bildiklerinden tam bir ikiyuzluluk yaparak red oyu vermisler!!! N’oluyormus boylece; MHP idamin kaldirilmasina karsi oluyormus!!!

Ya CHP!? Ismail Amasyali’yi bile aday gosteren ve boylece TARIKATCI CHP unvanina “laik”iyle hak kazanan CHP, bu haliyle utanmadan Sosyalist Enternasyonel toplantisina katiliyor ve ustune ustluk Talabani ve Barzani ile ayni mekanda bulunuyor!!! Senin begenmedigin ve kayikci dovusu yaptigin AKP bile “asiret agasiyla gorusmem” diyerek bunlardan uzak dururken, sen, onlarla ayni mekanda bulunmayi kabul edebiliyorsun; ustelik “kafalarini ezmeli” derken hem de!!!

Ya AKP?!! Gorunen ve gorunmeyeni ile 200den fazla halihazir vekili bir kalemde harcayan Tayyip, vitrin degisikligini birakin partiyi degistirdi ve boylece de AKP’nin PARCALANMA surecini baslatti! Butun secim stratejisini Cumhurbaskanligi secimine endeksleyen “magdur aabii” ayaklarinda “agir abi” gibi de takilan bu parti, ne yazik ki bu secimden de birinci parti olarak cikacak…

Dogrusunu soylemek gerekirse, bu partinin yapmaya calistiklarina ilk baslarda sesim sedam cikmadi hic; bu onlari onayladigimdan filan diil tabii..

Ensemizde boza pisirenlerden kanirta kanirta, maksadi ne olursa olsun, intikam aldigi icin; elbette bu “intikam” lafi benim icin gecerli, yoksa onlarin boyle bir dertleri yok ve zaten bu yaptiklarini da kendileri “salt basina” yapmoorlar caniimm:))

Ama askere haddlerini bildirmeleri, burokrasinin saltanatini zorlamalari, dis politikada iyi veya kotu ama askere, “secilmislere” ragmen birtakim kararlar almalari, wala benim icin bir keyifti… Ama bunun da, bu keyfimizin de bir nihayeti olacakti elbette!!! Bu nihayet daha evvelden gelmekle beraber, aha bu secim propagandalari ilani oldu… Dusunebiliyor musunuz, siz sunca zamandir hukumetdesiniz, onca faaliyetde bulundunuz, ma secim propagandasinin temeli “uvaa… uuvaa… bana cumbasini…. Uvvaa…. Sectirmediler… uvvaaaaa… gordunuz mu size de… uvvaa uvaa uvvaaaaaaaahhhh… size de sectirtmemek icin neler yapiyorlar!!!”

Demek ki AKP bile kendi “icraatlerine” guvenmiyor! (Nasil guvensin ki? En basta gelen icraati, Irak!)

Herkes birbirini hainlik, yalancilik, ip’sizlik ile sucluyor ama hickimse GELECEKTE NE OLACAGINA DAIR BIRSEY SOYLEMIYOR!

Cunku bunlarin gelecegi yok ki, memleketin gelecegi uzerine birseyler karalasinlar!

AKP de, CHP de, MHP de, DP de, velhasil hepsi, GECICI olarak kurulmus bir devletin artik uzatmalarda oynanan son seciminde “top cevirmek” disinda birsey yapmiyorlar!

Secimden sonra n’olcak?!

Hadi buyrun, kildan ince kilictan keskin soru; boru diil, soru bu ve bunun cevabi, HICKIMSEDE yok…

TC’nin vakt-i zamani dolmus, bu secim de son veya sondan evvelki secim; ardindan ne gelecek, gecis nassil olacak, neler planlaniyor, planlananlara karsi bu ulkenin GERCEK, SAMIMI VATANSEVERLERI neler planliyor, neler planlamali?!

Ama sunu yazmadan edemeyecegim, bu “is” eninde sonunda “kaba guce” diyelim de bazi seylere takilmayalim, ewwet oraya dayanacak ve orada da goruldugu uzre bu isin “kumandasi” asker eve askere kokenlilere birakilamaz… Cunkum, yani, bu adamlar, askeri egitimi ABD’den almislar, orada gordukleri “derin stilleri” oldugu gibi kopylayip burada da yapmaya calisiyorlar ve netice olarak da orada burada bulunan HUCRE EVLERDE cephaneleri pisipisine yeslim ediyorlar; kendilerine Vatansever diyen bu acinasi yaratiklara bakarak memleketin askeri kudretinin ne seviyede oldugunu da anlamak mumkun dogal olarak:))

Onuncun, bu “is” tamamen HALKIN GUCUNE-HALK LIDERLERINE birakilmali ve askeri uyeler de bunlarin emir altinda sadece emir alan halinde gorevlerini yapmalilar; hani secim sonrasi memleket manzarasina dair bir girisimi olacak olan mutesebbis arkadaslar varsa –olmazsa sasarim ve terkederim bu memleketi, bu gunleri iple ceken biriyimdir be!- beceriksiz cuntacilarla senelerdir ugrasan bir karindaslari olarak, kale alirlarsa, aha soyledim, kulaklarina kupe ossun bu laflarim!..

Secim sonuclari o kadar onemli diil yani; ki AKP haricindeki partilerinde secime pek asilmamalari zaten bunun delili… Eger AKP tek basina ve 367’ye yakin bir ekseriyetle ortaya cikarsa, ewwela “Son Kale Cankaya”yi vermemek icin uzlastirmaya ve kendilerine yakin birini sectirmeye calisacaklardir (adamlar hukumetu veriyorlar ama Cankayayi asla! Komedi!) Basaramadilar tekrar secim; yine olmazsa ZOR! Kendilerine vatansever diyen cetelerin bir bir ortaya cikarilmasi, iste o gunlere yonelik (AKP tarafindan ve Fetulah katkilariyle) yatirim; ne kadar desifre ederler ve ne kadar rezilane olarak halkin onune koyarlarsa o ZOR GUNLERDE kendilerine halkin desteginin o kadar fazla olacagina inaniyorlar…

YANILIYORLAR!

Kendi adima, ne onlarin ne de otekilerin, Alewi, Saman, Sabatay dolu beceriksiz cuntacilarin asla yaninda olmayacagim gibi, BOP Es Baskani olarak elleri kanli olan AKP’nin yaninda da olmam!

Yukaridaki kupe olacak laflari da bunun icin soyledim!

Walla bila, eger kimse kurmazsa o “isi” fevkalade gunler icin tazgahladigim, efkariumuniyyenin ancak birikisini bildigi uyeleri ile birlikte “F GUCU CETESI” olarak bana kurmak dusecek:))

Bu memleketde teskilat kurmak kadar kolay birsey de yok, bunu da herkes biliyor; ama bana kurdurmayin, birakmayin bu isi, n’apcagimdan ben bile korkarim:))

Olacak olan olurmus…

Sicak ama walla cok sicak gececek bir yaz; ardindan da bol yagisli bir kis! Dayanamazlar; sunun surasinda onumuzde en fazla dort mevsim var…

Hadi bakalim kolay gelsin!..

OYLESINELAF@

Cetemin vefakar uyesi –kendisini Yuzbasi yaptim, bilginize- BekciMurtaza@, bana guzel bir haber verdi, Ustadimizin dernegi ile benzer ismi tasiyan bir dernek “BUYUK DOGU OCAKLARI” kurulmus… Icim bir hos oldu… Kuranlarin, Ustad ustad deyip icine bosaltanlardan olmadigi malum, o acidan da musterihim ve “F GUCU CETESI” olarak tebriklerimi sunuyorum kuranlara… Bu isin sadece “tabela”si bile guzelken, onlarin bu isi bucak bucak genisleteceklerine nice hayrlara sebeb olacaklarina inaniyorum. Yolunuz acik ossun biraderen! OL@

No comments: