Monday, August 20, 2007

Gokyuzu’ne Dersler1: 9 Mart’in Ezikleri!


Wala biz de birazcik emir kuluyuz yani, “ilgilen” dediler ilgileniyoruz:))

“Ekmek musaf carpsin ben o diilim”, diye otuz takla attiktan sonra o isimle kitap cikaran Gokyuzu rumuzlu Tayfun Er denilen “annesi Balkan gocmeni” ve “Izmirli”nin (tipi de tam Ibrani ha!) kitabina sole bir bakiyorum; ona “dersler” vermeye –eger akli varsa ki, zor, senelerdir boole bi kabiliyeti olmadigini acik etti zaten- calisacagim…

Inanin Suryani Ibo bunun T.E. oldugunu aciklayip, Star gazetesinin muhabiri oldugunu felan soylediginde, “haddi bea!” demistim!

Niye?!

Yaw bu adam, yazdigi her yazinin dibine, “ruhuna el fatiha” dercesine “68 fidanlari” veya ismini kendisnin bildigi tipler icin serbest vezin siirseller dokturuyordu, “cephe arkadasi” ayaklarinda… Suryani’nin bahsettigi adam bu olamaz, nayirr!! felan diye dusunuyordun yani… Ama kitabi cikti, onun uzerine bir de Harman’da roportaji yayinlandi ve orada gorduk ki adamcagiz ‘62’li!!! Yaw benden kucuk!!! Hani anlatilir ya bizim Egeliler Kemal Pasa Hazretlerini bekliyormus, gelecegi soylenmis, bi anlatilmis bunlara, soyle endam, boooole fistan, sesi gokgurlemesi, gozleri simsek cakmasi vs… Karsilama icin bekliyorlar, efeler hazirlanmis, ufaktan zeybek, Kemal Pasa Hazretleri belirivermis… Millet gorduklerine, karsilarinda duran adama diil de, onun arkasina bakmaya devam etmis, hani yanildik, bu o diildir, olsa olsa emir subayidir felan… Ne oole endam var, ne gokgurlemesi, ne simsek, 1.60’larda narin mi narin biri:)) Hadi neyse demisler, buyur etmisler, anatomiden diil karakterindendir buyuklugu felan diye tesellideler… Eh ikramdir, sormuslar, Pasam kahveniz nasil olsun, “Sekerli olsun efendim!” diyince patlamis oradan birisi herkesin hissiyati namina, bari az sekerli olsun bre pasa, az sekerli!!!”

O hesap, ula bari ‘40’li, hadi o olmadi bari ’50’li felan olsaydin o siirimsileri doktururken!!! Sen ananin kucaginda tingir mingir sallanirken neyi bileceksin de “degerlerimiz” ayaklarina siirimsiler salliyorsun!!!Ama muhendizzz ya arkadas, hesapci-kitapci, yarinlara istikak toplamak icin o siirselleri dokturuyordu, galiba…

Fotosuna bi baktim arkadasin, harbiden hasta bu adam dedim; bi kere solunum yollariyle alakali bir problemi var o kesin, bunun yaninda mide mi desem bagirsak mi desem (ikincisi daha kuvvetli) veya basur gibi bir problemi de kesin… Yani her sikistirildiginda “hastayim, gidiyorum” (tuyuyorum) demesinde de bir haklilik payi var:))

Bu adam bilenler bilir, DevGenc’li olarak kendini gosterip, 12 Eylul “fasist cuntasi”na, arada da “cuntalara” giydirip duruyordu. Ama, Cetemin bir asil uyesinin baska bir yerde soyledigi uzre, Allahaskina soyler misiniz bu adamlar bu memlekete halkin iradesiyle ne zaman gelmislerdir?

Gelmemislerdir, gelememislerdir ve onun icin de cuntacilara kizgindir! Cuntaya karsi olduklarindan diil ama! Anlatacam benim sevgili zekai vatandaslarim…

1923 Devrimi ile bunlarin zemini acildi; ama ilk darbeyi “Kadro”Gazi Kemal Pasa Hazretleri”nden yediler; ardindan Inonu’ye yamandilar, kendi ifadesiye Inonu –kendi devrinde ve ‘60’a kadar- “15 darbeyi engelleyerek” bunlara yine darbe vurdu; 1960 darbesi ile firsat ellerine gecti, didindiler durdular ama yine beceremediler, ardindan YON ve DEVRIM ile yola ciktilar, kilavuzlari D. Avcioglu ile yamagi-asistani Y. Kucuk idi, tam darbe yapacaklardi, -gerci Erol Bilbilek’in anlatimina gore, darbeyi yapacaklari gun Avcioglu ile yaptiklari gorusmede, birbirlerine “darbe yaparsak mahvoluruz be agbi!!” demisler- F. Gurler, bizim cenahdaki bazi tiplerin hele bir istihareye yatalim bakalim hayrli mi olacak gorelim, demesine benzer, “hele bir yarin olsun Genisletilmis Komuta Konseyi’ni toplayalim” (oole bi Konsey de yok ha!), demesiyle bunlar “olur abi” deyip kuzu kuzu oturmaya baslamislar, eh tabii Mahir Kaynak abileri de dosyalara bu durumda son rotuslari yapmaya baslamis, cat diye 12 Mart bi geliyor, bunlar yine ikiseksen yerde!!! ile “

Sonra da magdur edebiyati, fasizme olum edebiyati:))

Insanda biraz utanma olur be!

Omurleri askere yalakalik ile gecti, hayatlarini dipcik darbesiyle halka nizamat vermeye adadilar! Kilicla oynayanlari kilic kesermis; aglama edebiyati yapmalarini, magdur ve mazlum edebiyati yapmalarini, darbeye hayir lafazanliklarini onun icin kimse yemez! Aci cekmekle, iskence gormekle kalirlar!

Bunlarin, bilenler bilmeyenlere anlatsinlar kim oldugunu- “Dayi”ya ve Cephe’sine gicik olmalarinin temelinde de bu yatar; “Dayi” bunlari bu pis halleri sebebiyle yere vurdukca, hirpaladikca, cuntaciliktan uzak olarak Cephe’sini organize ettikce, bu DevGenc “insanlari bile bile olume yatirdigindan… demokrat olmadigindan…” bahsederek acziyet ifadeleri ile satasirlar! Ayiptri yaw! Insan ilk once kendisine bakar! Bunlarin “Dayi”ya her babalanmalari, onun kar hanesinedir ama bunu da bilemezler! artigi rezil beceriksiz cuntacilar, onun

Hasta Gokyuzu’nun yazilarinda cuntaya, cuntacilara saldirmasinin altinda bunun haricinde ne olabilir acaba?

Bunun icin bu hastalikli adami, partneri sizofren YK’dan ayri dusunmemek gerekir diye baslamak lazim ise... Ikisi de bir cunku ve biri ii polis digeri kotu polis ayaklarinda, planli olarak bir amelelik yapiyorlar.

Hastalikli Gokyuzu, onune gelen eski cuntaciyi Sabatayist yapma ugrasisinda, kendilerine madik atan general ve kurmaylari bir yolla bu ismin altina sokma gayretinde… Ayni sey “davadasi” Ziverbeyden emekli :)) albay eskisi Talat Turhan icin de gecerli… Bomba Davasi diye Ziverbey hadiseleri uzerine gidip tugla kalinliginda kitaplar cikaran bu albay eskisi, simdilerde birden bire “gizli kardeslik orgutlerini… masonlari… sabatayistleri” kesfetti!!! Ve Perincek’in dergisinde ayni mevzulari kesfeden, website tercumesi kitaplar cikaran binbasi eskisi –denizci- Erol Bilbilek… Dikkat ederseniz, ne hastalikli zat ne sizofren zat bu iki subay eskisine dokunmaz! Sebeb: Hepisi Avcioglu’nun tezgahlamaya calistigi Baasci 9 Mart Diktasi artigidir da onun icin! (Oteki egoist ve okudugunu dahi anlama kapasitesinden yoksun S. Yalcin, D. Avcioglu’nun yegenidir. Yani millete “bunlar oligark” diye laf atmasin, atmasinlar; kendilerine baksinlar once! Yenilen pehlivanlar gurese doymazmis, bunlarda ayni kadro senelerdir ugrasiyorlar, bu Oligarsi olmuyor!!!)

Simdi tablo nasil!?

Butun bu sabatay rezilliginin ardindaki hesabi gorebiliyor musunuz!?

Bu isin goygoyculunu yapanlarin hepsi 9 MART ARTIKLARI!

Anlasilmasi ve her zaman akilda tutulmasi (bunun icin, unutmamak icin istenirse parmaga iplik de baglanabilir, cunku onemli) bu beceriksiz cuntacilarin mekanina bile ugranmaz, onlara selam ve yagmurlu havada su bile verilmez; selam verenle de selam kesilir! Bu, bu kadar acik ve onemli!

Yukarida sordugumuz “cuntacilara saldirmasinin altinda bunu haricinde” ne olabilir sualinin cevabi…

Dedik ya bunlar her zaman halktan uzakdilar, halka tepeden inme nizam vermeye calisanlardandirlar, bunda da beceriksizlikleri ortadadir; simdi bu aciklarini kapamaya calisiyorlar…

Daha evvel kendilerine madik atan askerleri Sabatayci yapiyorlar, boylece hem onlara onarilmaz bir camur atmis hem de o madikten sonra cektikleri iskencenin acisini cikartmis oluyorlar guya, tabii boyle olunca, “yaw bu solcu kardeslerimize Sabatayist, Zionist subaylar neler cektirmisler oole vah vah!!” dedirteceklerini ve halkin “nazarlarini” uzerlerine cekeceklerini zan ediyorlar… Boylece uzerlerinden “cuntaci” yaftasinin kalkacagini zan ediyorlar…

Ii de bu boyle yaparken, hastaliklinin durumu boyleyken, sizofren olani askeri darbe, cunta cigligi atmaktan baska bisey yapmiyor ki!!! “22 Temmuz Tezleri” diye biseyler karalamis, mubarek “tez’den” asagi yazmaz zaten, makale, fikra, inceleme, analiz, tahlil vs. kesmez onu, illaki yazdigi “tez” olacak, muneccimbasi ya, “ongoru” yapiyor, neyse, bakin orda neler yazmis:

“-İki : Tayyip Erdoğan, duramayacağı bir tepeye çıkartılmıştır. b) Düşürülür. a) Düşer. Üç : Bir seçimde ve son on beş gününde bu kadar ağır söze, suçlamaya, dışlamaya muhatap olan bir kimsenin, başka sebepler bir yana, başbakanlıkta kalmasını düşünemeyiz. Ya düşer/düşürülür ya da cumhuriyet kadük olur.” (a’dan once b’yi yazmasi ondan, aldigim yerde aynen boole yaziyordu, saskinliktan islerin ters gitmesinden etkilenmisler belli.OL@)

“Dusurulur” ve “Duser” hepsi ayni kapiya cikar; bir kere hukumet etme sayisina sahip, normal olarak, meclis aritmetigi icinde DUSURULEMEZ, tabiatiyle de DUSMEZ; ama harici hareketlenmeler olursa, altini su veya bu tehditle oyarlarsa, yani 28 Subattaki taktikler uygulanirsa, Duser de Dusurulur de! Yani… Yani oteki “bize iskence eden, siirimsilerle anlattigim gul gibin fidanlari solduran, memleketi soyup sogana ceviren bu askeri cuntacilar, darbeciler Sabatay”, derken, bu cikmis askerden medet umuyor! Biri nalina biri mihina vuruyor, “ors-cekic harekati” yaparak, halki ezmeye, bezdirmeye, yilginliga dusurmeye calisiyorlar, onlari Cumhuriyet Mitinglerine “katik”, “sira neferi” yapmaya, calisiyorlar, tv’lerden izledikleriyle de zevkten dort kose oluyorlardi muhakkak ama iste secimlerde aldilar boylarinin olculerini!

Simdi tek yollari kaldi, madem legalite ile yenemiyorlar, halka diz cokturemiyorlar, PROVOKASYONLAR CAGI basladi demek mumkun o halde; ardindan da DARBE…

Dedik ya, o yapacaklari seyi senelerdir bekleyenlerin de oldugunu unutmasinlar yalniz; F GUCU CETEM’le meydanlarda oluruz:))

OYLESINELAF@

No comments: