Sunday, March 30, 2008

Su Bizim "Kandirali" ve "Engerek'oncular"



Su “Engerek’on Teror Orgutu Operasyonu wala cok ii bisey oldu, basta Hakkari, Yuksekova’dakiler olmak uzere benim sewgili vatandaslarim!.. Gun gecmiyor ki kazani iice kaynatacak odun atilmamis olsun:)))

Simdi...

Demokrasilerde ortaya belli zamanlarda bir sandik getirirler, o secime girmeye kudreti yeten partiler adaylarini ortaya koyarlar ve bu adaylarin bulunmaz hint kumasi oldugunu felan soyleyip milletden onlari damgalamasini, yani oy pusulasinda uzerlerine muhur basmalarini isterler... Boolece damgalananlardan tesekkul eden Meclis, cogunlugu-Mensevik olan partinin/partilerin programi ile memleketi idare etmeye baslar... Kural bu kadar ve basit; bunun yaninda su basit kural da var: Hukumete gelen parti, kudreti varsa, niyeti de varsa, Teskilat-i Esasiyye’yi –Anayasa oluyor bu- degistirebilme hakkina sahibtir; sahiptir ama eger gucu ve kudreti yok ise malik diildir ve ozaman da gorunurde hukumet olsa bile hukumet felan olamaz!

Bugune kadar bu memleket, boole hukumetlerden, yani malik olamayan hukumetlerden cog gordu; bunlarin tek hususiyetleri koltuklari idi ve buna da malik diil ancak ve ancak sahip idiler. Simdi malik olan veya olacaiim ulan diyen bir hukumet basa gelirse n’olur?!

Wala memleketinmizde yasananlar olur benim cok sevgili Cizreli, Sapancali ve Afyonlu basta olmak uzere sewgili watandaslarim:))

AKP, bildiin gibi olmayan bir parti; “special party” –sakin bunu Avrupa jet sosyetesinin sex party’leri ile karistirmayin, “ozel-hususi parti” demek istiyorum, yanlis anlasilmasin- ; adamlarin KURDURULMA sebebi bugunler icin! Siyasi arenayi-hayati temizleme ve yeniden duzenleme; bunun yaninda Devleti yeniden yapilandirma icin; bunun yaninda, hem bunlari yapacak hemi de kendisini kurduranlarin istediklerini gerceklestirecek bir parti; yani “cooookk calisacak” bir parti... “Spesial party” yani anlayacaginiz; bunu da sakin “special war-ozel savas:kirli savas-kontgerilla” ile felan karistirmayin .(Ne alaka dii mi? Aklima geldi, karistirabilirsiniz felan diye uyariyim dedim sadece)

Bakin adamlar bi geldi, Kibris’da mesela, senelerin ataletini, kisir dongusunu felan yikiverdi, bi “hareket alani”felan yani acti, karsilikli hamlelerle Rumlarla –siyasi siyasi- savasiyorlar; su veya bu sekilde Kibris bi cozume ulasacak, bunun olmasi demek, Devletin bi elinin serbest kalmasi demek; “kilitliyorsunuz” felan denilerek Devlete laf sokusturan, “kriter”leri one surenlerin ellerindeki kozlari almaya basladilar; bakiniz, bizim kendinen menkul “vatanseverlerimizin” hic hazzetmedikleri “Yesiller”in sarisin haspasi –yengemiz de olacakmis bir de galiba yakinda- Ercan Havaalanini kullanarak Kibris’a giris yapti, “taninma” gibi bisey yani, dii mi simdi bu, dii mi yani?! Az mi yani...

Bakiniz AB meselesi... Digerleri 1959’den beri uurasiyorlar, ahanda bu adamlar bi geldiler, iii veya kotu, biseyler yaptilar, muzakerelere baslama tarihi de olsa, 2015 gibi –ne kaldi ki zaten dii mi, goz acip kapayincaya kadar gecer- bi tarih almayi becerdiler yani; kotu mu yani, ataletten, uyusukluktan felan vs vs vs vs vs kurtardilar yani, dii mi..

Mesela TSK... Yukarida bahsettik ya, sahip olan ama malik olamayan hukumetler diye, hah iste, bugune kadarki hukumetlere bi bakin bakalim... Tak diye Generaller bi emrediyordu, Sak diye Basbakanlar yapiyordu; hoott diyorlardi, uygun adim mars yapiyorlardi, dii mi..

Simdi nasil ama?!

E-muhtiramidir nedir o zimbirti mesela, eskiler olsa, “bize diil canim komsuya laf atiyor, ee yani o da haketti” felan diye kimse uzerine alinmaz ama “geregini yaparlardi”; bunlar ama serde Kasimpasalilik var ya, -hatta fazla Kasimpasali, uyariyim, iiligim olsun garibime- ewwet, generalin biri laf mi sooledi, cat cevabi yapistiyorlar, “bu muhtira bize verilmistir, hadi buyrun n’ettceyseniz edin sikiysa” diye cewabi yapistiiyorlar...

Bunlar aciktan catir catir konusuyorlar, onlar kimin yazdiii belli olmayan, kimsenin de sahiplenmedii “e-muhtiralar” ile!!! Bugune kadar boole bisey var miydi yaw benim cok sewgili Hacihusrevli watandaslarim, ha var miydi?! Adamlar, bunlar konustukca, siniyorlar, ses cikartamiyorlar, hani sanki, “yaw bu boole olmuyordu, eskiden biz cat derdik onlar pat diye duserlerdi” ve neredeyse, “biz bu oyunda yokuz arkadas, bu oyunda basat’lar degismis” felan demeye getiriyorlar isi:))

AKP diyor ki, kardesim, tabii Pensilwanya Cemaati diyor ki, kardesim, anladin mi simdi bundan sonra bu memlekette hakim kim, anlamadiysan seni daa da madara edicem, bak “Engerek’on” diye hepiciinizi toparliyorum, kibirli kibirli dolasanlarinizi, bana dokunamazlar diye hava atanlarinizi bi gecede toparladim, tiktim iceriye cikmak icn uurasiyorlar, daa kimler var listede kimler, sen biliyorsun, onun icin tekrar soruyorum “anladin ve kabul ettin mi?”

Hani “Iilan abii” anlamis gibi, “etrafi fazla germeyelim” felan demeye basladi... Nasil boole demesin ki! “Special party AKP”, bu uzerine gittiklerinin 80 senelik cabayla elde ettiii bilgi-belgelere, bi gecede sahip oluverdi!!!

“Special party AKP”, hukumete geldikten sonra sadece sahip olmakla kalmak istemedii icin malik olmanin sartlarini gerceklestirmeye basladi, Pensilwanya Cemaatinin seneler icinde yerlestirdigi-kadrolaslastirdii “elemalar” ile bu ekibin telefon ve internet iletismini takibe aldi, az diil 4 milyon sayfalik bir arsiveden bahsediliyor, bunlar telefon ve chat konusmalarinin dokumu, buradan bircok iliskiyi ogrendiler zati, ardindan da bu elde ettikleriyle “savcilik kanaliyla” gozalti furyasi baslatip kibirli kibirli yuruyenlerin, dokunulmazlarin ev ve isyerleri ile depolarina da baskin yapilinca, “Engerek’oncularin” 80 senede elde ettkleri butun “yapi”yi neredeyse tamamen desifre ettiler! Onlarin kizginliii ve “sagduyu arkadaslar sagduyu” felan demelerinin sebebi de bu: “Bittik biz be aabii!” demiyeceklerine gore:))

Sunu yazmak lazim yalniz...

Su “sagduyu” laflarini ewet “sermaye” cikartti, bunu “Engerekon’cular”dan Ankara Ticaret Baskani Sinan Aygun, “hem kapatmadan hem de operasyondan vazgec” olarak tercume etti ve doorusu da budur o laflarin anlami olarak, Cum.basi A. Gul de hemen bunu telaffuz etti, kabul etti, Pensilwanya Cemaati de buyuk ihtimal zati bu caaariyi bekliyordu, o karsit ekibi tamamen tasfiye etmenin imkansiz olduunu , zati tamamen tasfiyesinin de “zararli” olacaaiini, sadece kendi hakimiyetlerinin kabul etseler yeter diye dusunuyorlardi, caaariyauyacaklardi belki ama bi kisi buna uymuyor... Kim o?! Bizim Kandirali:))) Yani RTE!

O, kendi kendini gazlayan adam misali asiliyor da asiliyor, uzerlerine gidiyor da gidiyor ve gitmesinden de inanin rahatsiz diilim, git kardesim, sonuna kadar git de diyorum, ama sunu da soylemek istiyorum. Bu isin sonu RTE icin kotu olbilir!

Nassil?!

Soole:

Karsit yapi cozuluyor, desifre ediliyor, ama “hucrelerine” kadar bilinmesine imkan yok, Pensilwanya C. ve partneri A.Gul, bunun farkinda, ama bizim Kandirali diil:))) “Iilan abi” mesela “germeyelim etrafi” felan demeye basladi, mesaji almis yani ama ayni “Kandirali”larin bu yapida da olmayacaaii ne malum?! (Buyuk ihtimalde boole olacak zati) Ya bu “Kandirali”nin kafasi bi atarsa veya “Iilan abi” –diil de diyelim- onun gibi olanlar, “tamam Fetullah Hocaefendi Hazretleri, bundan soora agasiniz pasasiniz , hakim sizsiniz, sesimizi cikartmayacaiiz ama BEDEL ISTIYORUZ” felan derlerse?! Olmaz olmaz! Bu isin “neticesi” bu iki siktan biri ve ikisinde de bizim “Kandirali” ektiini bicecek pozisyonda olmiyor mu?!

“Sagduyu” felan laflari bi baska seyi de ortaya cikariyor... Gecen yazida bahsettim, bu “Engerek’oncularin” vatanla-matanla isi yok, bakiniz bunlarin ilk baslangici “Susurluk”tur, Susurluk’takiler ne kadar “vatansever”lerse bunlar da o kadar vatansever!!! Catli’nin, Kocadagin, Agar’in, Cakici’nin neler yaptiklarini, -Cakici haric- uyusturucu isinde hemi de Ermenilerle birlikte nasil isbirliii yaptiklarini, Sakarya-Duzce-Bolu’yu “uyusturucu hesaplasmasinin mezbaha sahasina” dondurduklerini kimse unutmadi! A. Dogan kuruluslarinin bu “sagduyu cagrisi”nin uzerine baliklama atlamasinin sebebi de bu olmasin; acaba “Engerekon’cular”in baskisiyla –“hallet bu isi yoksa aciklariz, Tukiye sallanir” hesabi-

Cagriya destek felan oluyor olmasin?!

Neyse, nereden bakarsaniz bakin dostlar, “Engerek’on operasyonu” hayrlara vesile olacaktir ve bendeniz Kandirali arkadasin burnunun doorultusunda daa da ileri gitmesini, isi iiicene kizistirmasini felan destekliyorum yani...

“Engerekon’culari?!”

Hadi canim sizde, baska kapiya baska kapiya, alnimda enayi, avanak, ahmak felan yazmiyor benim ve “gidici”nin yaninda niye olayim?! Bana bunun mantikli bi aciklamasini yapacak biri var mi?! Yok! O halde, “sen durma Kandirali, hizli hizli yuru”:)))

Not: Kadi’larin Koyu’nun Moda’larinin “1 Numara”si “ATAPASA”ymis... Taniyan var mi yaw merak ettim.


OYLESINELAF@

29-30 Mart ‘08

No comments: