Saturday, April 12, 2008

"Cerkes"lere Bulasma!



Fi tarihinde forumlardan birinde, bi arastirma yazisi koymustuk, “Buyuk Klup”le alakali bir makale idi, cefakar AVCI@’mizin bir yazisiydi… Bu dernegin ne olduguna dair bir yazi idi, uye listesi felan da vardi, Aksam’ci Serdar Turgut’a ve “hilal ve gamali hac” kombunasyonlu (TC bayragindaki hilal yerine gamali hac yapmis haspam) bir bayrak tattoo’sunu (dovme yani benim cahal okuyucularim:)) ogrenin) koluna yaptiran Samanist oldugundan (ve hatta hicbihalt olmadiindan) suphe ettiiim Gulay Komurcu’ye “gozumuzun onunde cok dolasmayin, kaybolun bakiyim!” dercesine bir not idi hemide, enteresandir, iii birilerini nisangahimiza almisiz, bu iki gastecinin onu malumunuzdur fena halde acildiu sonraki zamanlarda, uzun hikaye, kisa keselim, Biz o yaziyi oraya astik, aradan bi ay bile gecmedi bi baktik, -arada serac yapariz, yazilrimiz nerelere gitmis diye- bi baktik fesmekan bir yerde gozukuyor bizim malimiz, gittik hayret icinde ve gorduk ki Fetulahin kuzucugu Faruk Aslan ile Gazi Universitesinden bir doc. dr. Nurettin bilmemne sohnet ediyorlar ve bizim malimizi ne felanca yerden aldik, filanca soylemis notu var, olduu gibi kullanmislar, guya bu doc.dr soyluyor gibi de gostermisler!!! Hoop dedik! Takan kim! Yuzsuzler bunlar ve yuzlerine baksaniz da anlarsiniz zaten!

Aynisi Suleyman amcamin basina gelmisti, Henrich Kisinger ile alakali bir yazisini da simdi Engerek’on operasyonu ile nisan tahtasina konulan cuntaci bir grub basmislar kndi imzalarini –“Guvenlik ve Istihbarat”- piyasaya vermisler! O da akilli olun isim verin felan diyor ama yuzsuzluk diz boyu! E tabi, senelerce Kisinger gibilerinin eteeiini op, soora birdenbire o zat-i na-serifin altinizi oyduunu farkedin, masonluk, bilderberg, sabati gibilerle al take ver kulah is yap, kim olduklarini ne yapmaya calistiklarini umursama, altini oymaya kalktiklarinda da “yandim Allah!” diye ciyakla, aleyhlerinde cephe olusturmak icin kaleme saril, bi halttan cakmadiiindan da yamuk-yumuk seyler yaz, milleti kendine guldur, careyi isi bilenlerin yazilarini gaspetmede bul!!! Boole!

Bunu niye yazdik simdi durduk yere…

Fakir kulunuz, forumlardaki yazilarinda bazi bazi Cerkesler felan der, Kafkasya kokenliler uzerinde durur, bunlarin da Sabati saklabanliii ile lekelenmek istendiiinden felan bahsederdi, hatirlayanlar bilirler, bunun “deriiinn, cook deriiiiiinnn” bir vukuat olduuundan felan bahsederdi. Buna efendim mim koyunuz, eskilerin tabiriyle aziz okuyucularim ve Bolu, Duzce, Biga ve Eskisehirli okuyucu vatandaslarim…

Yukarida yazdim ya “alintici” dooorusu intihalci gasteciler ve doc.dr’ler var dedim ya, iste bunlardan biri de Samil Tayyar denilen leylek:)) Gasteci, ewwelden ulkucu imis soora hidayete ermis, liberal “bisey” olmus kendi dediine gore, tabii boole bisey olunca, dolap beygiri-eseeii gibim oluyor insan, donbabadonelim takiliyor, iste o zaman da “bisey” oluyor harbiden, rahmetli Ustadimizin dediii gibim, “esek hurriyeti”, adami dolap beygiri gibi donduruyor, netekim pasam, Samil de “Star”da yazmaya baslamis ewwela, hani su Cawusesku’nun servetinin “mirascisi” olduu soylenen Uzanlarin gastesinde; ardindan da Tercuman da galiba yaziyor, soora kapagi YeniSafak’a atiyor! Aradaki gasteyi bi kenara koyun, Star’dan YeniSafak’a gelmek, bayaaii bi maharet ister, insanin bayaaii “bisey” olmasini gerektiri, dii mi?!

Omru boyunca ulasamadiii sohrete birdenbire “Engerek’on Operasyonu” ile ulasiyor bu gasteci Samil… Maasallah binlerce sayfalik evrak onunde duruyor herhalki operasyondan “azzzsoora!!!” mantigiyla bi suru haber yayinladi; yok kim kime ne demis, kim kiminle ne konusmus, yok kimler kiminle nerede bulusmus, hepisini yaziverdi bu arkadas… Bi de operasyon uzerinde yayin yasaii var, iii mi benim Cemiskezekli milletim!!!

Simdi bu gasteci ve “bisey” olan Samil gecenlerde (“Kaynanalar”daki Nori Kantar aklima gelir hep ismini duydukca), Nooriye Akman (soyismi de kafiyeli ha, bu kadar olmaz) ile bir mulakat yapmis ve orada yine arastirmaci gastecilik maharetlerini sergilemis ve demis ki:

“- Ergenekon icinde Ahbaz ce Cerkesler agirlikta!!!”

Hoop dedik denilmesi gereken bi yer iste burasi! Hatta Nooriye Kan… Akman, “Yok yaw, dooru mu soyluyon Samiil?! Nedir bu Kafkasyalilardan cektiklerimiz, Naksibendilik de oradan cikti zatiii kiizz!” diyor!

Boole “engin bilgileri” ile “bisey” olan iki albirinivurotekinegasteci’nin bi tasla iki kus vurma hevesi var ki, hevaalarina mi uydular, (bunlar “bisey” olduklarindan hevaalari felan da yogdur, ne uflersen onunla havalanirlar malumdur gerci) doldurusa mi geldiler bilinmez, Kafkasyayi Buhara’ya tasidilar boylece ve hem Cerkesleri hem de Naksibendileri Ergenekon icine bi cirpida dahil ediverdiler! Ikisinin de suratlarina baksaniz zeka seviyelerini okursunuz veya Hazret-i Omer Faruk’un muazzam lafiyla “sordugu sualden insanin zeka seviyesi ortaya cikar” ya, bunlarin birbirleriyle olan muhabbeden ne mal oldukalari ortada,bunu onuncun bi kenara birakalim, gecelim Cerkesler ve Naksibendilik uzerine soolediklerine…

“Ben demistim” demeyi pek sevmem biliyorsunuz muhterem Hacihusrevli GibsyKings vatandaslarim malum ama hep dedirtiyorlar ve yukarida bahsettiim, forumlarda yazdiim “Cerkeslere bisey dusunuyorlar” yollu lafimi hatirlatirim… Sabati meselesi uzerinde sallayasallaya sohret olan “Kucukeynler” taifesi, MKemal’in karsinda kim varsa hepisini “Sabati” yapiyordu ya, bu arada milli mucadelenin harbiden kahramani olan Pasalari da “Kafkasyali” deyu, Sabati yapiveriyorlardi ve bendeniz bunlarla tek basina mucadele olmaz, 7/24 calismak lazim, eh biz de robot diiliz, cete kuruyorum ve uye kaydi baslamistir diye TR Forum’da davul zurna calmistim soora da “F GUCU CETESI”ni kurmustum malum, 7/24 cengaverce kapisip, bunlarin butun yalanlarini yuzlerine vurmus, once geri adim attirmis soora da kalemlikilicli yere defetmistik. Iste o zaman Cerkesler uzerinde durmustum. Aha simdi yeri geldi, o soylediklerimizin ahvali ortaya cikti.

Albirinivurotekineikigasteci’nin laflari yenilir yutulur cinsinden diil; Nooriye diyor ki,“Ay, ikinci Cerkes ethem vakasi dii mi Samil kizz!”, “bisey” olan Samil de “eh yani, oole sayilir Noriye, ac bak wala Ergenekoncularin soy kutuklerine neredeyse hepiciii Cerkes yani, wala, ekmek musaf carpsin lann” diyor..

Suna dikkat edelim dakik watandaslarim, isterse iceri alinan veya alinmayi bekleyenleriyle butun Ergenekoncular Cerkes, Abaza, Cecen felan olsun, burda dikkat edilmesi gereken, BIR KAVME YONELIK AYRIMCILIK!..

Daa soora yazacagimiz bisey ama “Cerkez Ethem” diiye bi kitap var piyasada, Perincek’in dergisinde de ayni minwalde yazilar yazmis istanbuldaki bi okulda oortmenlik yapan birinin yazdiii; burada da gerek Cerkes Ethem’e, gerek Teskilat-I Mahsusa’ya oole bi saldiriyor ki adamcagiz, inanin Bizim, Teskilat-I Mahsusa’ya karsi serhlerimiz-sedlerimiz vardir, hani onlari bile kaldirmak zorunda kalacagiz, yani bu derece vahsice, hoyratca, gamsizca, gozukaraca bir SALDIRI az bulunur ve tarihe “Pasalar Komplosu” olarak gecmis hadise ile birlsetiriyor bazi seyleri, hadiselere o ismi verenin “Nutuk”unu temel alarak aciyor aazini yumuyor gozunu ve “Cerkes ihaneti” deyip cikiyor neredeyse!!!

Way bunlar, Cerkesler “dowlete isyan” etmisler, “Gazi Pasa”yi indirmeye calismislar felan…

Ne “dovlet”i ulaa!?

Bi de ortmen olacak, TC’yi 1923’de kurulmus zannediyor!!! TC’nin kurulusu, (bi ewwelki bi yazimda soolemistim, arzederim) 1938, Dersim Katliami ertesidir, katliam yapildi, terror “dowleti” kuruldu! O tarihe kadar ortada daaa “dowlet” felan yok! Ortada, milli mucadelenin Pasalari varken, kimse oole adamin tekine gel de diktatorluunu kur felan demez, demediler de netekim ve 1924’de “Pasalar Komplosu” ile yani olmamis, tahayyulde kalmis bi “IZMIR SUIKASTI” hikayesi ile “Uc Ali’ler” vasitasiyla hepisini topladilar, toplattirdi yani.

Oole ki numarayi farketmeyen, yani daa uyandirilmamis olan Ismet Pasa, Karabekir Pasa’nin iceri alinmasi uzerine Istiklal Mahkemesine gidiyor, “ayip oluyor haa, bu ne rezillik yaw, birakin ulan Pasayi”, diyor, Basbakan haa hem de, bu “Uc Ali’ler”, “yardim yataklik ediyor”diye Basbakan Inonu’yu bile tutuklamaya kalkisiyor, araya “Gazi Pasa” giriyor, “hoop! Noluyor orda, bu kadar da diil, isinize bakin bakayim” diyerek Ismet’i aliyor ellerinden… Dusunebiliyor musunuz vukuati?!

Iste boole bir hikayenin icine, Kuscubasi Esref giriyor, Cerkes ya, Ethem giriyor, Cerkes ya, bunlarin kardesleri giriyor, Rauf Bey giriyor, Cerkes ya, koy koyabildiini yani, onune geleni atiyorlar iceriye ve bu da “Cerkeslerin Gazi Pasa’ya suikasti” olarak kimilerince degerlendiriliyor!!!

Isin enteresan tarafi, bu suikast sebebiyle idam edilen Ziya Hursit LAZISTAN MEBUSU!!! Diger asilan Cavid Bey, Seferadi yani Ispanyol Yahudisinden Donme!!! Nerde looo Cerkesler, diye soran olmuyor tabii!!! Boole zamanlarda, yani sikistiklarinda hemen su lafi soolerler: “Buyuk tabloya bakmak lazim, detaylar onemli diil!” Senin o buyuk tablon yamuk ooolum, yalan, yanlis, neresine bakacagim deseniz de onemsiz kalir, ati alan uskudari gecmistir!

Isin bi baska vechesi de su… Cerkes Ethem, Yunanlilardan “gecis hakki” alana kadar “Ethem Bey”dir, Meclisde, Ankarada, yazismalarda felan hitap booledir ona, ama ne zamanki o silinmez isi yapti, adi “Cerkes Ethem”e cikti! Niye?! Yaaa! Dusunun bakalim!

1876’daki buyuk surgun ile Kafkasyadaki muslumanlar Osmanli Devleti’ne iltica ettiler; bunlar mesleklerine gore devlet idaresinde degerlendirildiler, subay olanlar, orduya alindi, idareciler burokrasye sokuldu vs. Iskan edildiler ve bu iskan mevkiileri bir “barikat” gibi tasarlandi. Devletde gorevli olanlar, subaylar, Devletin en uc noktalarinda da gorev yaptilar. Devlet yikilmaya basladiiinda hala o bolgelerde kalmislardi ve cogu Anadoluya gelmedi, TC kimliii almadi, o bolgelerde kaldilar ve orada devlet kurdular veya kurulmasi ile basina gectiler. Irak, Suriye, Misir, Urdun, Filistin, S.Arabistan, Libya velhasil Osmanliinin akabinde ortaya cikan devletlerin icinde bulundular. Askeriyesini, gizli servislerini, istihbarat servislerini olusturdular.

Burada –Anadolu- olanlar da yine ayni sekilde devlet hizmetinde bulunmaya devam ettiler; herkes tarafindan bilinen “gizli bilgi”ye gore istihbarat ve askeriyede Kafkasya kokenliler oldukca etkilidirler. Burada bir soru ortaya cikiyor: Etkilidirler madem de bu ne bicim etki?! Devleti kuran, ayakta tutan –soole veya boole, ferdi veya grub olarak, ayri mesele- bunlar olduuuna gore, o etkinin nasil olduuu ortada…

O halde, madem bunlar bu devleti ayakta tutan “unsur”, niye boole bir saldirinin hedefi oluyorlar?!

Bu saldirinin “BOP” denilen hikayeden ayri dusunulmemesi gerekir kanaatini ortalik yere atiyorum aziz Abaza, Cerkes, Udige, Cecen, Kabartay okuyucularim…

BOP, bugun eger onca bomba ve siddet ve tehdite raaamen islevsel hale gelemediyse, Kafkasya, Afganistan, Pakistan ve Irak’da direnis ortalik yerde -kimisinde az, kimisinde cok- devam ediyorsa, buraki savasci unsurlar orta dogudan buralara gelip savasiyorlarsa, demek ki bir “guvenlik aciii” var demektir ve bu aciikda da bas sorumlu olarak muhtemelen Kafkasyalilar dusunulmekte… Kendilerini surgun eden, acilar cektiren Ruslara karsi direnenlere sadece “intikam” veya “giciklik” olsun diye, silah veya para destegi vermeselerde, “sinirlardan gecis zorluuu cikarmamalari” bile, BOP nazarinda buyuk bir suc olarak algilaniyor olsa gerek!

Memeleketimize gelince…

“Hemsehricilik” asla ve asla kaybolmadi ve kaybolmaz ve kaybolmamasi da ne guzel, buna “feodalite kalintisi” goziyle bakan “kose yazarlari” ve “sosyologlar”, ewwela laflari yazdiklari gastenin, soyledikleri tivilerin sahipleri arasindaki iliskilere bakmalari lazim, orada bir nevi moderen hemsehricilik olan “zenginler arasi nikah” hikayesi mevcuttur, zengin zenginle ewlenir, “uc buyukler”in kiz-oolan ewliliklerine baksalar bunu gorurler ve laf etmezler, iste bu hemsehricilik, elbette askeriye icinde de, polis icierisinde de mevcut… Gasteci “bisey” Samil’in “Ergenekon Ahbaz ve Cerkes kayniyor” lafi, bu meyanda dooru olabilir, yani bir “tespit” olarak dooru olabilir ama “sorumlu bunlar ve bunlar zaten taa ilk gunden beri ayrik otlaridir” manasina olarak soyluyorsa ki Bizce oole demeye calisiyor, o zaman basbayagi PROVOKASYON YAPIYOR veya bunlarin suratlatindan bile zeka seviyesi ortaya cikiyor ya, verileni servis yapiyor ya, provokasyona gelmis demektir ve bunun da farkinda diildir!!

Atesle oynuyor “bisey”Samil de farkinda diil; ates diyince aklima geldi, Car, Cerkesleri surgun ederken, “Osmanliya lav atesi yolluyorum” demis, yani Cerkesleri biliyor arkadas, biliyor ve dizginlenmelerinin zor oldugunu soylemeye calisiyor ve hakli… “Bisey” Sami ama bunu bilmiyor, laylaylom gidiyor, ufleneni yaziyor, megafonla bagiriyor, boolece aslinda “yanginda ilk kurtarilacak” olan mevkiine ciktiiini da goremiyor:)))

Bahsetmistik daa ewwelden, su andaki kapisma Fetulah-Akp ile gitmemeye calisan Kemalistler arasinda; Kemalistler gideceklerini biliyorlar, ama ne kadar kopartirsak kardir mantiini guduyorlar ve yarim da olsa bir koltuk icin vaveyla kopartiyorlar; yani bunlar su veya bu sekilde anlasacaklardir ki operasyonda daa fazla hareketlilik olmamasi bunu gosteriyor. Bahsetmistik, bu turden uzlasmalar (devlerin aski gibi anasini satiyim yani) deiisik olur, BEDEL derler; bunun birincisini gecen sayi malum “Kandirali” olarak soolemistik, eh iste ikincisi de bu “bisey” Samil aday gibime geliyor:))

Kavga buyuk, bunu gormek gerekiyor; bu iki kutbun “emir kulunun” kavgasi “en ii hizmei ben yaparim” kavgasi; bu kavganin cikma sebebi ISLAM; engellenemez bisekilde gelen ISLAM… Anlasilindiii kadariyla, “Cerkesler” uzerinde durulmasi, “Ergenekoncular” diiye laf atilmasi, bu grubun kendi yanlarinda olmayacaiina inanmalari, bu sekil “karalama” yaparak santaj yapiyorlar… Bunun desifre ettii bi baska hakikat de su: “Kafkaslar” grubunun, devlet icindeki varlii! Bu, resmen kabul edilmis oldu! Peki “Kafkaslar” var da baska kimse yok mu; olmaz mi, eger bir grub ismi ortadaysa, mantik zatii en az bir grub daa olduunu soyler… Kimler?! “Anadolucular” derler mesela… “Gurbuzler Ordusu” derler mesela…

Yani…

OLEN OLSUN, KALAN SAAALAR BIZIMDIR!

Gelen Biz’iz; cunkum aziz Bagdat, Basra, Bosna, Baku, Balikesir, Biga, Sakaryali watandaslarim!

“Bisey” Samillerin cabalari(!) bunu gosteriyor!

Demedi demeyin…

OYLESINELAF@

No comments: