Monday, July 28, 2008

Bunlar OnunBunun Cocuklaridir!


“Simsiyahlar” ve “Rengarengler” uzerinde zaten iiicene dellenmisken, kendimi kitleyip, hic de adetim olmadiii uzre yatsiyla beraber, gozlerime, “uyuyun ulan!” dedim. Uyudular, zorla da olsa! Sabah bi bakayim ne war etrafda diye networka daldim, dalmaz olaydim!

Kabzimallik veya sokak temizliyiciliii tan oturacak bir fizyonomiye sahip Ist. Valisi’ni gordum, “Bu bir teror saldirisidir!” diyordu, n’oldu lan, diye karistirdim hemen, karistirmaz olaydim…

Gungorende, bendeniz “uyu ulan!” dediiiim zamanlarda can pazari oluyormus meeer! Evvela bi ses bombasi, millet yarali var mi, ne oldu orda felan diye merak ve telasla etrafa toplaniyor ve hemen ardindan da cop konteynirindaki bomba patliyor. Birincisinde olu yok belki yarali var ama ikincisi tam bir katliam! Ve bu saldiri bir katliam saldirisi; teror saldirisi felan diil! Katliam…

“Irak, geceyi bomba ile karsiladi! Bagdatin Sii mahallesinde Pazar yerinde patlatilan bir bomba ile 19 kisi oldu, ayni zamanda 60’i agir olmak uzere 200’e yakin yarali var. ”

Boole!

Ne farki var?!

Artik bilinen biseyki Irak’daki bu tur katliam saldirilarinin couunluunu, taraflari/taraflasmayi biraz da keskinlestirmek icin direnisciler diil, isgalciler ve isgalcileri daaa da sIkIstirmak isteyen baska gucler yapiyor. Ilk baslarda El-Kaide’nin bu turden saldirilari olmustu, ama Irak’in kendi direnis gucleri buna sert tavir koydular, ardindan Usame bin Ladin de tavir koydu, hatta El-Kaideye karsi bi cephe bile boole “gereksiz saldirilar” sebebiyle olusmustu ama simdi vazgecildi.

Yani…

Aslinda kabzimal olabilecek olan Vali’nin “teror saldirisi” demesine, evvet, “teror, dehset salmak, halki paniiee sevketmek, yilginliaa dusurmek demektir” anlaminda ewwet diyoruz amma velakin bunu “teror orgutleri” yapmistir manasina sooluyorsa kabzimal bey, “bu ne acele!” diyoruz!

Hangi “teror orgutu” yapmis olabilir?

Kim kaldi ki?

Soldan DHKP-C mi? Onlar bu turden “sivillere yonelik eylemlere” toptan karsilar, yayinlarini okuyun, etrafda siviller aniden cikti diye kac eylemden vazgectiklerini okursunuz, hem zaten onlar simdi “Dayi” meselesiye uuurasiyorlar, Tayfun “abi” gelecek mi, gelsin mi, gelmesin mi diye kafa yiyorlar, birakin onu yani..

Baska var mi soldan?

Bu akilsizliii yapsa yapsa TIKKO yapabilir belki ama o da Dersim sinirlari haricinde nefes alamiyor; kim var baska? Yok?

Sagdan veya Islamcilardan?

Hizbullah? Hadi canim sende! Bi kere tarz olarak aykiri…

Bugunlerde gazetelerde ismi gecen “IBDA-C” mi? Onlarin derdinin gezintiye cikmis halki, hem de tam bir ASKERI TAKTIK ILE tuzaaa dusurucu boyle bi katliam yapmak diil, diye dusunuyorum! Halka yonelik boole bi saldirilari yok su ana kadar ve su anda da boole bi eylemi yapmanin AHMAKLIK olduunu bilecek kadar kapasiteye sahipler…

Kim kaldi?

Kontgerilla!

Ve…

Wala “dis gucler”…

Basit mantik, Mahir Kaynak’in mantiii, “bu eylem kime yarar?”

Gundemden ne dustu?

Ergenekon iddianamesiyle yatip kalkarken millet, birdenbire boole bi saldiri ile gunden degistirme gayreti yok mu, olamaz mi bu katliamla?

Yani bunu Engerek’onlar mi yapti diyorsun OL@?

Hayir! Dusunuyoruz sadece yaw!

Onlarin bu kadar ahmak olabileceklerini bilmeme raaamen boole bi saldirinin aslinda iddianameyi kuvvetlendirici olduuunu gorebileceklerini gormek lazim, millet, “iste bak Savcinin, Tayyipin dediii gibiymis bunlar” demezler mi?

Oole!

Ama bugun ne war bi de?!

Anayasa Mahkemesinde AKP Davasinin gorusulmesine baslaniyor!

Yani?

Yani Engerek’onlarin karsitlari “partiyi kapatirsaniz cok daha fazlasi olacak, size bile ucurabiliriz, bakin iste sivilleri bile hic acimadan oldurebiliyoruz” demek istemis olamazlar mi?

Olabilirler!

Olur mu ama?
Araf’daki bi memlekette herbihalt olur, diycem cok buyuk bi stratejik analiz olarak!
Veya “dis gucler”… Wala… Ooole sallama diil, harbiden bi analiz yani…
ABD’nin planlarini zorlastirmak, “yedirtmem ulan sana o memleketi, yesen bile booazinda birkairim layn”, diyen bi “dis guc”…

Simdi mobese kameralari ile suclulari ariyorlarmis, bulabilme imkanlari var mi? Iki tane Bingol, Mus, Diyarbakir nufuslu garibimi bulurlar, aha bunlardi itiraf da ettiler felan derler, Engerek’onlardan da daaa uzun bi sure idianame hazirlamazlar, 2 sene icerde tutarlar, adamlar ilk mahkemede “o saatde, Gebzedeydim iste sahit” felan diyerek de yallah disari cikar, soora vukuat “faili mechul” olarak kalir!

Boole!

Peki kim yapti bu katliami!?

Bilemem ama bildiim bisey var, kim yaptiysa, hangi sebeble yaptiysa OROSPU COCUUUDUR!

Isin daaa beter tarafi, veya hazirlikli olunmasi gereken tarafi, KATLIAMLAR ZAMANININ BASLAMASI! Bunu boole gormek, artik sokakda, alisveris merkezlerinde, marketlerde, surda burda heran patlamanin olmasini beklemek gerekiyor, bu onun bi isareti olarak gorulmeli; veya “teror saldirisi” ya, boole dusunulmesini saalamaya calisiyorlar! Her iki ihtimalde de saldiri hedefine ulasmis olacak yani!
Bu katliami yapanlarin OPOSPU COCUKLARI olduunu surdan anlayin, sikiysa gidin SAMDAN, REINA, gibi yerleri havaya ucurun?! Yemiyor dii mi?!

Iste bununcun siz HAK VE HALK DUSMANI OROSPU COCUUU IT SURUSUNUZ!

Bu ortam hazir ama; yani bombalarin patlamasi, katliamlarin yapilmasi ortami…

Nasil?

Engerek’onlar sayesinde… Iddianamedeki ifadeler, ele gecirilen bombalar, telefon gorusmeleri vs bunlara bakilirsa, “merhametsiz ciftciler”, yani acimasiz katiller/suikastciler yetistirdikleri ortada; ki Veli Kucuk, S. T. Gulaltay gibiler, kokoinman Sedat Peker gibileri bunlarin onculeri, isaretleri… Hazirladiklari olum listeleri, darbe oldugunda bi gecede evlerinden alinacak insanlarin isim listeleri vs… Yani bunlar, zaten bize boole bi “gelecek” vaadediyorlardi, iste o “gelecek” geldi! Allah tum muminleri muhafaza etsin.

Ve…

Engerek’onlara, Ulusalci denilen IT surusune haaalaaa destek veren AHMAKLAR SURUSUNE DE akil versin!

OYLESINELAF@

28 Temmuz 08

No comments: