Friday, November 07, 2008

“Askeriye Sorunu”



Bi ordu ne ise yarar?

“Patates soymaya!!!”

Tabii ki diil benim Cemisgezekli hinzir watandaslarim, boole bi laf, cewap, “watana ihanet ve orduya hakaretdir” yani, boole denemez, ama nasil denebilir, vatani korumaya yarar, denilebilir mesela... Simdiden sooleyelim ki, Biz@, “Mukaddes ve Muazzez F Gucu Cetesi@”, sapina kadar “Buyuk Dogu” baalisidir, haniya bu bakimdan “Orducu”yuzdur da yani ama ayiptir soolemesi, o da nereden baktiiina baali bi hususdur apayri bi meseledir, diye de ekleyelim ki, kendini bilmezler, “orduya hakaret ediyorlar” felan demesinler... (“Orducuyuz” derken de askere selam cak herdaim meselesi diil yani, haddini bilecek, Amir olan ben-milletdir, millete sopa gostermeye kalkanlarin elindeki bi Ordu, Ordu diildir... yaw, bu soz lafim da ben de bi caarisim yapti bi memleket hakkinda ama neresi... neresi.... neresi... ) Poh! derim hem, bize@ boole bisey isnad edecek olan hamsalak ve kendinibilmezlere ve derim ki, Aktutun Tabur Karakoluna yapilan baskindan soora (asker tarafindan) yapilan aciklamalar, demecler ESSAH “orduya hakaret” olarak gorulmelidir!

Hewaller-Kekolar, gostere gostere gelsinler, nerdeyse bi hafta at-esek-katir esliinde muhimmat yiiisinlar, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, habire gecsinler, kimsenin giki cikmasin, ooolesine oturup capcanli on-line olarak helecanli helecanli bunlari seyretsinler, ardindan catisma ciksin, Hewaller, bu catismada Ordunun bi kismini ham yapsinlar, soora hemen yan tepeye gecip karakolu da ham yapsinlar, bi de arsiz arsiz butun bu catismalari vidyoya cekip ustelik “TC Dusmani Yuutub”da yayinlasinlar, “uc tepede 62 asker uzerine yurundu” diye hava da atsinlar, sen kalk butun bunlar olurken, (butun bunlar, butun bir ogle soorasi, butun bi gece, butun bi ooleden oncesi oluyor,) kilini kipirdatma, pardon, kipirdat, ucak ve helikopter gonder (ertesi gunu tabii) , onlar da “darbelensin”, buna kiz, kus, top atislariyla siniri bombala, bes alti inek oldur felan... Ardindan ortaya Ordunun cektiii vidyo kareleri dokulsun, “can pazari” butun iiirencliiyle ortaya ciksin, kalk, “orasi orasi diil bakem yalancik yapmayin!” de, ardindan “orasi orasi bi kerem cok bilmis, Kandil yerine Aktutun’u sakin bombalama bu cahalliiinle!” cevabini al, sus-pus ol, ardindan “sorusturma actik” felan diyerek “sorumluluk sahibi” olduunu felan gostermeye kalkarak yirtmaya calis, butun “sorusturmani”, “TSK dusmanlari... TSK’ya destek olmali...” felan uzerine, yani laf salatasi uzerine kur, ardindan bi de evlere senlik bi aciklama yap:

“Sorusturmamiz neticesinde askeriyenin bi hatasi, kabahati olmadiii, tum askeri kurallara uygun hareket edildiii.... gerekli tum onlemlerin eksiksiz alindiii... anlasilmistir!!!”


Bi de:

“Askerlerimiz uc tepedede kahramanca savasmis, tepeleri teroristlere teslim etmemistir, odullendirileceklerdir!!!”

Ulaaa kardesiiiim, karsinda “duzenli ordu” mu var, “dusman devlet” felan mi saldirdi ki, “tepeleri ele gecirip olunceye kadar ellerinde tutacaklarini” mi zannediyon!?! Yaw bu “gerilla” yaw! Bildik laf iste yaw, bilirsin: “Vur-Kac”; adamlarin yaptiklari bu ve bunu da gayet guzel yapmislar! Vur’up, kac’mislar iste! Mesele onlari “vur-kac” yaptirmamak diil mi, biz mi yanlis biliyoz yoksa?! Eee, o halde nasil “tum askeri kurallara uygun hareket edil”mis oluyor?! Tepeleri “dusman”a vermemek mi “tum askeri kurallara uygun hareket” etmek?! Ewwala kimse duymasin, ama ben size bi sir vereyim, Hewallere, “alin layn kekolar bu tepeler sizin, tepe tepe kullanin” deseniz bile “yoo wala istemeyiz olur mu canim oole seyy, sizin olsun, biz ara ara uurariz!” derler yaw!!! El-insaf yaw!

“Tum askeri kurallara uygun... askerimiz kurallara uygun savunma yapmis...”!!!

Dedem Nasr-ed’din Hazretlerinin deduuu gibi, “hirsizin hic mi sucu yok” ve burada “hirsiz”, Hewaller oluyor, buna gore de kabahatin tamami onlara ait! Hile yapmis Hewaller anlasilan, belki de mizikcilik! Bizimkiler ne guzel oturmuslar siperlerine, ooolesine, ordan Kekocuklar bi kursun atiyorlar, sooora sira bizimkilere geciyor, onlar da soolemesine bi tarama yapiyorlar, bazi bazi Kekocuklar arada bi el bombasi atiyorlar, Bizimkiler de o zaman hawan felan, booole ne guzel savasirken, hile yapmislar, mizikcilik yapmislar kekolar iste galiba, yoksam boole “kuralli kuralli” oynanan bi savasi bizimkiler kaybederler mi hic canim yaw!!! Ayip etmisler Hewaller! Tuh size e mi! Kahrolunuz bakiyim!!! Bunu mu demek istiyor acaba TSK Yetkilisi “kabahat askerde diil, herseyi tam yapmislar!” derken!!! Veya “ulan su Hewaller olmasa Orduyu ne guzel idare ederdik, ediyorduk!” felan mi demeye getiriyor!!!

“Kahraman askerlerimiz gorevlerini yapmislar”mis!!!

Ona ne suphe, “analarinin kuzulari” elbette kendilerine olan saldiri esnasinda olmemek icin ellerinden gelenleri yapmislardir, 2 aylik askeri eiiitim ile bu ne kadar “askeri kurallar” icinde olmusdur ayri mesele ama, kendilerini ellerinden geldiince savunmuslardir, olenler icin Allah tum muminlere rahmet etsin demekden, ailelerine de sabir dilemekden baska bisey gelmiyor elimizden! Ama boole olmaz, bu “analarinin kuzulari”ni, mesleiii “gerillacilik” olan “tesciilli kasap”larin onune atanlara coook laf soolemek lazim! Ve bu da asla ve asla “ordu dusmanlii” felan da olmaz! Aksine soolememek “dusmanlik!”



Taraf isimli gastenin yayinlari bu acidan wala tebriie sayandir yani! Tamam, bunlarin basinda Altan familyasndan bi hergele, USA’dan “tesciili” bi kadincaaiz felan var, belkim niyetleri Bizim@ su yukarida dediimizin tam tersi, yani “ordu dusmanliii” felandir, bilemeyiz, bu acidan da birbirleri hakkinda dedikleri herseye “wala sen de haklisin” diyerek mukabele ederiz amma su yaptiklarinin fevkalaede “radikal” bi sey olduunu da soolemek isteriz! Soole soralim veya:

Taraf gastesine gelen –kim gonderiyo, hangi temiz veya iiirenc mihraklar gonderiyo hiiiic ilgilendirmiyo- vidyolar, belgeler, zabitlar felan, simdi o cok konusan, “Taraf’in yaptiii ordu dusmanliiidir... ordudan vatandaslarimiz souutmakdir” felan diyen ulusalci, mhp’li, engerek’oncu cevrelerin eline gelse, n’apacaklardi? Onlarin bi gastesine gelseydi n’apacaklardi?!. “Olmaz ayip olur yayinlamayalim” felan mi diyceklerdi!!! Ordu’ya ayip olacak amma “analarinin kuzularina” hiccc ayip olmiycak ha!!!

Wala acikca yaziyom, Bize@ gelse o belgeler felan, aninda sak! diye koyariz yani, hic kimse kusura bakmasin! (Bakin mesela “Komutanlarin akrabalari”nin askerlik durumlari ile alakali belgeleri hazirladik, bugun yarin koyacaiiz; “bu dooru mu?” diye!) Aman Ordumuza zarar gelecekmis, milletimiz Ordumuzdan soouyacakmis felan, umurumuzda olmaz! Ordu, -normal sartlarda- Millet’indir ve Millet, ister souur ister souumaz, kime ne! Ama Ordu eeerci Millet’i takmiyorsa, na na na naaaaaaaa, durumlari olur! Dedik bi kere, Biz@, BUYUK DOGU BAALISIYIZ, bizden oole “teorik” olarak “ordu” dusmanliii felan olmaz ve biraz daa acalim, ula diyelim ki milletimiz Ordu’dan soouyacak, ayiptir soolemesi bu Ordu, Buyuk Dogu Ordu’su mu?! Bana ne yaw?! Biz, Buyuk Dogu Ordusu’nu ortaya cikarmak icin o belge-vidyo-zabit zimbirtilarini seve seve sak! diye yayinlariz! Hepsi bu!

Sebze corbasi yapacaksin mesela, (kulaklarin cinlasin Binbasi BM@) mercimekdir, havucdur, lahanadir, biberdir, her tulu zerzewati, daaa yeni yeni isinmaya baslayan tenceredeki suyun icine boca edersin, oolecene onlar hepisi ayri ayri durmus bi halde haslanirlar, dii mi... sooora alirsin eline “mikser”i , daldirirsin tencereye basarsin duumesine, bi dakkada hepisici birbirine karisir, daaa evvelden bi seye benzemez olan sey, biseye benzemeye baslar, soora yaaiini, terbiyesini felan yaparsin, olur sana sebze corbasi! Demek ki, bi halta benzemeyen ama bisey olma istidadi tasiyan biseye illa ve illa MIKSER gerekiyor; buna Lenin denilen tip, IRADE, diyor, “DEVRIMCI MUDAHALE!” Kendi fikrin icin mikser’lik yapmak (fitne fucur yani, af buyurun!) kendi fikrin icin karistirmak ve “terbiye”yi vermek! Yani, Taraf gastesinin yaptiii yayin... umrumda diil ha, ha gayret diyorum sadece!

Bunun yaninda bi nokta daaa...

Malum, insanimizin arasinda yaklasik olarak 2 milyon civarinda ASKER KACAII var, “way vatan hainleri way” yani: ) Insanimiz ne yazik ki “vatandaslik gorevi” gibi “ulvi” duygulardan arindirilmis “watan hainleri” eliyle iste yaw yani!!!! Gitmiyorlar askere, “kaciyorlar” veya kitabina uydurup “dovizle” yapiyorlar veyaveya “curuk” aliyorlar veyaveyaveya “amucalarinin babalarinin” yaninda yapiyorlar! (“yaptiklari” askerlik!!! Baska bisey diil sevgiliii kaariilerim, yanlis anlamayin!) Niye gitmiyorlar, wala bilemem, onlara sormak lazim, amma bunda bi sebeb, taaa tepelerdekilerin bazilarinin akrabalarinin, ooullarinin, damadlarinin, amca-teyze-dayi ooullarinin ya “kisa donem” yaptiklarini veya “kiyak askerlik” yaptiklarini gormelerinden olsa gerek, diye de “watanhaini watanhaini” dusunuyorum yani!

Mesela, simdi soole bi sey yazsak:

Org Mehmet Yaşar Büyükanıt (Genelkurmay eski Bşk.):..... Damadı:..... Ercan Caymaz:..... Mehmet Selim-Sevim'den olma, 1970 doğumlu -İstanbul/Beşiktaş nüfusuna kayıtlı, ikamet: İstanbul/Beşiktaş :..... 01/12/1996:..... K.K.K - Lv.Mly.Ok. Ve Eğt.Mrk.K.lığı (İstanbul):..... 28.01.1997:..... K.K.K - 700.Muhabere Ana Depo ve Fb.K.lığı (Ankara):..... 6/8 Aylık Er:..... 20.07.1997:..... Merkezi yerde askerlik yapmıştır. (Acemi B:İstanbul, Usta B.:Ankara) ikamet : İstanbul (Merkezi yerde askerlik yapmıştır. (Acemi B:İstanbul, Usta B.:Ankara) ikamet : İstanbul.

Org Mehmet Yaşar Büyükanıt (Genelkurmay eski Bşk.):..... Yeğeni:..... Nuh Nihat Gürmarmara:..... Mustafa Sabri-Şerife'den olma 1972 doğumlu -İstanbul/Eminönü nüfusuna kayıtlı, ikamet: İstanbul/Küçükçekmece :..... 30/05/1992:..... K.K.K - Personel Okulu Ve Eğt.Mrk.K.lığı (Konya):..... 10.08.1992:..... K.K.K - Mu.Okulu Eğt.Mrk.Des.Kıt`aları K.lığı/ (Ankara):..... Er:..... 27.08.1993:..... Merkezi yerde askerlik yapmıştır. (Acemiliği Konya, Usta birliği Ankara)


Ve devam etsek:

Org Mehmet İlker Başbuğ (Genelkurmay Bşk.) :..... Yeğeni:..... Aykut Çarmıklı:..... Ergin-Tuncay'dan olma 1974-Artvin/Arhavi nüfusuna kayıtlı ikamet: İstanbul/Kadıköy :..... 02/04/2002:..... K.K.K - Piyade Okul Komutanlığı (İstanbul):..... 27.05.2002:..... K.K.K - 15.Kor Nbc Svn.Tb.Kh.Hiz.Bl.K.Lığı Gebze (Kocaeli):..... 6/8 Aylık Er:..... 21.11.2002:..... İkametinin olduğu ilde askerlik yapmıştır.(Acemiliği İstanbul Usta birliği Kocaeli) İkametgah: İstanbul

Org Mehmet İlker Başbuğ (Genelkurmay Bşk.):..... Yeğeni:..... İskender Özkuş:..... 1974-İstanbul/Fatih nüfusuna kayıtlı ikamet: Bursa/Karacabey :..... 27/08/1994:..... K.K.K - (Ankara):..... 27.08.1994:..... K.K.K - Gat.Sağ.Ok Ve Krs.K.Lığı (Ankara):..... Er:..... 26.02.1996:..... Merkezi yerde askerlik yapmıştır. (Acemiliği Ankara Usta birliği Ankara)

Org Mehmet İlker Başbuğ (Genelkurmay Bşk.):..... Teyzeoğlu:..... Ardan Er:..... Orhan Yılmaz-Refika'dan olma 1966-İstanbul/Beşiktaş nüfusuna kayıtlı ikamet: İstanbul/Beşiktaş :..... 01/08/1992:..... K.K.K - İs.Ok. Ve Eğt.Mrk.K.Lığı (İzmir):..... 13.10.1992:..... K.K.K - Harp Ak.Ds.Kt.K.Yenilevent (İstanbul):..... 6/8 Aylık Er:..... 31.01.1993:..... İkametinin olduğu ilde askerlik yapmıştır.(Acemi B: İzmir, Usta B.:İstanbul) İkametgah: İstanbul

Org. Ergin Saygun (Genelkurmay 2'nci Bşk.):..... Oğlu:..... Tolga Saygun:..... 1972 doğumlu - İstanbul/Kadıköy nüfusuna kayıtlı, İkamet : Kars/Kars Merkez :..... 13/04/1998:..... Dz.K.K - Piyade Okul Komutanlığı (İstanbul):..... 09.05.1998:..... Dz.K.K - Sahil Güvenlik Komutanlığı (Ankara):..... 6/8 Aylık Er:..... 23.11.1998:..... Usta Birliği Ankara Sahil Güvenlik Komutanlığıdır. O sırada babası da Ankara'da Gnk.Strj.Dai..Bşk'nda görev yapmaktadır. Acemi Birliği ise İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığıdır.


E hadi buyrun, kim gitmek ister simdi “watan gorevi” yapmaya?! Burda da bi soru ortaya cikiyor, haniyaboole “kiyak askerlik” yapanlar harbiden simdi “askerlik ve vatan aski” ile dolu dolu olarak mi yapmislardir bu “watandaslik gorevi”ni ve bunlara bakarak, su veya bu sebeble askere gitmeyenler de “watan haini”midirler yani?

Memleket “basini Avrupaya donmus” dort nala o “medeniyet halkasina” girmek icin kosarken ve oralarda da “vijdani red” denilen bi hikaye varken, burda “watandaslik gorevi”ni “illa yapacaksin ulayn!” diye diretmenin ne alemi var ki?! Tum memleket aydin, munevver, okumus, murekkeb yalamis kafalarinin bi kere, “zorunlu askerlik” denilen zamazingoya KARSI CIKMALARI gerekmektedir, niye? Eeerci, “zorunlu akserlik”de diretilirse, buna karsi cikilmazsa, Hewaller, iki aylik eeitimli, daaa uc kursun atmis-atmamis “ana kuzularini” cook bicerler ve cook ocaklar soner de onuncun!

Eeerci, bu Hewalleri altetmek istiyorsa buyuk Tepelerde oturanlar, bu isi “erbabina” birakacaklardir, bu da “prorfosyonel ordu” demekdir, basacaksin parayi, canini cikartircasina eeitimden gecireksin, soora bu adamlari Hewallerin pesine takacaksin! Inanin bu Hewallerin de hosuna gider; hic diilse dislerine gore bi “rakip” bulmus olurlar! Ama yok, oole olmuyor, kiymetli ordumuz “analarinin kuzulari” ile Hewalleri altedeceiim diye diretiyor! Af edersiniz, hic bi halt elde edemezler! Olan annelere, eslere, cocuklara olur, onlar aaalar, sizlar, o kadar! Birileri de golf oynar!
Iste butun bunlardan sebeb memleket insani askere gitmemeye niyetli; bi ara hatta “parali asker”liie gecis felan denmis, bu “kacaklar”in belli bi para odeyerek askerlik yapmis olmalarinin onu acilmaya calisilmisti amma olmadi. Niye? Bilemeyiz. Amma bu hokumetin “bu” is uzerinde durduuu cok acik! Oole olmadi ise, yani parali askerliii kabul ettiremedi, askerlik surelerini kisalltiramadi ise, KANUNI BOSLUK veya DURUMLAR gereiii israr ve inatla askeriyeye bi had bildirme azm ve karari icinde olduunu gormekteyiz ki devam diyoz!

Kimsenin pek bilmediii ancak ve ancak “ilgililerin” bildiii ( bi de Bizim@!) bir “emir” diyelim ama aslinda “genelge” var... “TC Adalet Bakanligi Ceza Isleri Genel Mudurlugu”nun, 03,07,2008 tarihli “B.03.0.CIG.0.00.00.05-647.03-105-2007/775/38574” Sayi’li, “Konu: Sakli, yoklama kacagi, bakaya ve gec iltihak bakayasi sucunu isleyen kisiler” hakkinda, Cumhuriyet Bassavciligina gonderilen Ad. Bkn. Mustesari Hakim Fahri Kasirga imzali bu “talimat”, aslinda, adamcaaizin ismi gibi firtina kopartacak bi sey!




Hani yolda gidiyosunuz, bi “kontrol”e denk dusuyorsunuz veya evinizde misil misil uyurken gum gum gum diye kapi caliniyo veyaveya memleket disina cikacaksiniz havaalanindasiniz pasport konrtolu yapiliyor ve size “askerlik subesinin hakkinizda karari var, hadi gel bakalim, seni subeye teslim edecez” felan diyorlar ya (oooleymis, cunku, yazinin basinda bu anlatiliyor) iste buna itirazlar olmus, bu itirazlara itirazlar olmus, Fahri Kasirga da oturmus, “Bakan Adina”, bu problemi cozmus! Simdi uzun hikaye anlatmak yazmak, isteyen bulsun “genelgeyi”, Firtina kardes diyor ki kisaca, “Kural ve kanun gereiii “yakalama emirleri”, supheli, firari, vs gibi durumlarda yetkili merciilerin verdiii kararlarla, yani Hakim’in verdiii yakalama emri ile olur”, buraya kadar bi sorun yok, bunu ilk mektep cocuu bile bilir amma baskalarinin bilmediii belli ki, 5 sayfalik metinde 3,5 sayfa bunu anlatmis garibim, neyse gecelim, soora diyor ki Firtina aabi, “Sakli, yoklama kacagi, bakaya ve gec iltihak bakayasi kisiler hakkinda sorusturma veya kovusturma merciilerinin verdii bi karar olmaksizin ASKERLIK SUBELERININ IDARI TALEBLERI ile ulke capinda ARANAMAYACAKLARI gibi YAKALANIP GOZALTINA ALINMALARININ da mumkun olmadiii kanunen sabittir ”, diyor!

Bu kadar mi?

Olur mu canim, Firtina amcama yakisir mi bu, almis hizini, Avrupa Birliiii ruzgarini felan, davam ediyor, ve “diyelim ki Mahkemelerden Sakli, yoklama kacagi, bakaya ve gec iltihak bakayasi kisi hakkinda bi karar cikti, bu kararin O CELB DONEMI ICIN GECERLI olduuu, her celb donemi icun ayri ayri karar cikartilmasi gerektiii” uzerinde hassasiyetle duruyor! Yani, cikar bi “karar”, 20 sene idare et durumu yok! Her celb donemi icun ayri ayri cikartacaksin! Uzun lafin kisasi, polis, askerlik subelerinin “bu adam asker kacaii, hadi canim onu bul ve getir” emrini artik uygulamayacaktir, eeerci uygularsa, bu SUCTUR!; ortada bi mahkeme karari olmadan hicbi watandasin “hurriyeti kisitlanamaz” cunki ve “askerlik subesi ” de mahkeme diildir!

Buraya nereden geldik; Aktutun baskini, yuksek yuksek tepelerde oturanlarin akrabalarinin “babalarinin, amucalarinin yanlarinda askerlik yapmalari” ve “analarinin kuzulari”nin Hewaller tarafindan BICILMELERINDEN!

Formul su:


1 Askerliii zorunlu olmaktan cikaracaksin; yani kimse askerlik yapmasin felan diil, ayarlarsin, butun erkkek ve kadin vatandaslarini bi kac senede bi ve belli yasa kadar bes senede birer defa olarak, onlarin islerinden-gucunden olmalarini engellemeden ve masraflarini da gerektiin de vererek “sivil savunma” adi altinda iki haftalik sIkI bi askeri eiitimden gecirirsin, amma profosyonel askerliee gecersin, basarsin parayi, mesleiii “savasci” olan bi sinif olusturursun; bunun soole bi tarafi da war tabii: Eeerci “savasci sinifi” olusturmaya baslarsan, bu, artik kendi memleketinin sinirlari disina cikmaya, Fetihci bi strateji icine girdiini gostermeye basliyorsun demektir ki BUNA DAIR BI ALTYAPIN VAA MI, diye sorarlar; yok hemen oole “Ataturkcu dusunce sistemi ile..........” felan demeyin, artik cocuklar bile yemiyor onu! Yo eeerci “savasci sinifi” olusturdun amma hala eski tas eski hamamda devamdasin, eh o zaman “Ceteler”e hazir ol demektir. Yani “askerlik-askeriye sorunu”, topyekun bi DUNYA GORUSU ve STRATEJI meselesidir!

2 Boole Hewallerin onune asla ve asla Piyadeleri yani Kara Kuvvetlerini surmuyceksin, onlarla, onlar gibi yetismis “ozel birimler” mucadele edecek; bu tabii isin silahli tarafi, PKK meselesi sadece silah’dan artik cikip gitmis, kitlesellesmis olduundan, onun itiraz ettii noktalarda gerekli duzenlemeleri de yapacaksin.

3 Veya soole bisey yapmak daa makul: Askerliii dediimiz hale sok, PKK ile de otur konus, Genel Af cikar, “savasci sinif”ini bu PKK ile birlikte asaiiya, Bagdat’a kadar ilerlet! Sen saaa ben selamet! Wala! Hem inan bu yasimda yani en on safda gelmezsem serreffsizim!

Bunu bi dusunun golfcu biladerler!

OYLESINELAF@

6 Kasim 08

No comments: