Thursday, November 06, 2008

Polemik: To be or not to be; That is the question: Auro mu Aurara mi?!




“Yasanabilir Islam” ne demek diye sorsam, ayip olur mu? “Biriyle birlikte olduuu” icun, “vahsice oldurulen” Somalili bi avrata uygulanan “ceza”, “yasanabilir Islam” midir? “Islam” midir? “Birlikte olduum karilar soora ihtida etdi elhamdulillah” diyen bi kart zampara amuca, “yasanabilir Islam”dan midir? Birisi “biriyle olduu” diye “vahsice” oldurulurken, diieeri “elhamdulillah bikac kultur-fizik hareketiyle muslim bi hatun daha kazandirdik dinimize!” diyorsa, bu ve bunlar “Islam” midir?! Boole diyo Nihal B. Karaca isimli moderen muslim avrat...

Simdi moderen muslim avrati, Ahmet Hakana havale eder, ondan gelmisini gecmisini bi guzel oorenir, ardindan da bu ne perhiz bu ne lahana tursusu loooo!, diyebilirdik ammawelakin demedik, A. Hakan’in yazacaklari, Kanal7’de bunlarla hemhal, icli-disli olduuu donemde gordukleri, duyduklari uzerine kurulu “pratik”den cikma laflar olcaktir ve malumunuz bu moderen muslimlerde de bi “dil” var, Allah serrinden muhafaza eylesin, “deiiistim gitti layn size ne!?” bi diyorlar, sooliycek laf bulamiyorsun... Onuncun A. Hakanin yaptiklari bi noktaya kadar ise yarar, bi noktadan soora at cope; bi de A. Hakan makbul biri mi yani, dii mi? Now!

Bu kadincaaizin dediii laf, “yasanabilir Islam” lafi, wala bayaiii artistik bi laf olmakla birlikte o bicim de sakat bi laf; “yasanabilemeyen Islam” da var demek oluyor mefhum-u muhalifiyle... Bu moderen muslimler (iki cins, hem errkkkeekk hemi de disi moderen muslim) boole yeni yeni mefhumlar, kavramlar, terimler, laflar, anirmalar icad etmekde wala buyuk bi “beceri” sahibiler ha! O lafin “anlami” soora ne olacak, nereye gidecek, umurlarinda diil tabii! Simdi bu kadincaiiizin “dil”i, bi kere –benden de bozuk diycem diil, benim ki olsa olsa imla’sinda, yazim’imda sakat, bozuk, ama bunlarinki “icden”- ewwet, bu kadincaiz ewwela Turukce oorenmeli bi kere, “Islam” gibi bi Din’in, “yasanabilir-yasanamaz” diye bi ayrima kelime “baz”inda bile sokulabilmesinin yanlis olacaiini, bilmeli... Mesela, “yenilebilir bi yemek”, “yenilemez bi yemek” denilebilir, “yenilemez”liii, “bozuk... curumus... pismemis” olmasindan felandir yani, hadi buyrun aynisini “yasanabilemeyen Islam”a uygulayin, olmaz, “bozuk... ciii... curumus...” diyebilirmisiniz, diyemezsiniz, cunku “bozuk” olan Islam diiil, “tatbik eden”dir, yani bu avrat oole alimli alimli milletde “saygi ve hormet uyandiracak” bi resim diye astiii (ama neyi “uyandirdiii” karisik) fotosuyla oole alleme allame diil ama “feylosof feylosof” bakiveriyor ya ordaki kosesinden, essahinda baktiii “gecip giden tren!”

Devam edelim anasini satiyim cunku bu kadincaiizin yaziciii bi maden, maden :) Wala!

Simdi bi de demis ya “Somalide vahsice oldurulen kadin”... Bu kadincaiiz, zina yapmis, olur yani, yapar, saklamamis amma, mahkemede de bunu itiraf etmis, “uyduk bi seytana” felan demis veya “sevdim yaptim”, “size ne yaw, yakaldiysan kes cezami fazla karistirma” vs. artik hangisisiyse, amma velakin ITIRAF ETME YUREKLILIINI gostermis; malum bi de “zina” haddi icun, eeerci sahitler yoksa (ulaaa, bu sahit meselesi de uzun ve harbiden zor istir ha! “Anahtarin kilide girdiii gibi girdiini”, “3 erkek gorecek” yani, simdi bu mumkun mu, mumkundur de cok zordur ve bunun icin de zati “itiraf”, yani yurek isteyen isle zina haddi gerceklesir counlukla) ortaya cikip, ewwet bendeniz zina yaptim, diye, hemi de basina gelecekleri birbir anlatilarak ve buna raaamen mi itiraf ettiii sorularak uc kerem itiraf etmesi istenir. Simdi bu kadincaiiz, ismi de Ayse imis, bunu yapmis! Brawo! Soora? Elbette recm... Recm ne? Zinanin evli kadina uygulanan ceza sekli... Eee? Bu Ayse hanim “basim gozum ustune” diyerek itiraf etmis (oole mi dedi bilemem ama recm edilirken, can bu yani, elbette kacmaya ve baaiirmaya baslamistir, Allah tum muminlere rahmet etsin yani) pek ala, ama simdi hem bu kadincaiz hem de onu muhakame edenler neyi uyguladilar? Islamin zina hadiini! Ee, bu niye “vahsi” oluyormus be moderen avrat?!

Olum bu olum! Olumun her bi tarafi VAHSIDIR!

Insanin ne olursa olsun, HADDI ASMASI, bi nevi kendini “Allah gibi” gormesidir Oldurmek! “Sen mi verdin o cani denyo ki, gidip aliyorsun”, diye sorarlar otede?!

Netekim, Mukaddes Tapinak’in insai, niye Hazret-i Davud’a diil de ooolu Hazret-i Suleyman’a nasip oldu, ‘cause-cunki, “senin elinde hakli da olsa, benim icin de olsa KAN var” buyrulduu iciun! Ister daraacainda asmissin, ister uyutarak oldurmussun, ister kursuna dizmissin, ister enseye tek kursun atmissin, ister carmiha germissin, ister el-ayaklarini dort hayvana baaalayip cekip parcalayarak halletmissin, ister kafasini fil ayaiiyla ezerek yapmissin, ister tek darbe ie booazini kesmissin, ister ucurumdan atarak yapmissin, isterse elektrikle kavurarak halletmissin, ister kafasini suya sokarak yapmissin, isterse boaazina kadar kuma gomup sirtlanlara parcalatmissin, isterse kumda birakip uzerine tatli sivilar dokup karinca-boceklere yaptirmissin, isterse kuma gomup tasla halletmisiin, ne farkeder?! Olum olumdur; muhatabi icin tek “fark”, “cabuk” olmasidir ki, “my friend” Lejyoner’in dediii gibi “Gel olum, cabuk gel olum, gel gel gel!”, gerisi hava civa, olum olumdur ve butun can alis sekilleriyle VAHSIDIR!

Simdi bu moderen avrat NBK, “vahsi” diyerek neyi kastediyor? Recm’mi mi, “olum sekli”ni mi, “olum”u mu?! Wala bana sorarsaniz hic bi halti kastetmiyor, yazisinin sonuna dooru sarfettii bi laf var ki, okumus avrat gorunumunde “uyandirici uyandirici” fotolar vermekle bu is olmuyormus ve harbiden ancak ve ancak okumus “gorunumunde” olunuyormus, gosterecem, ordan anlayacaksiniz siz de! Ammawelakin, “itiraf”in olduuu bi cezayi “vahsi”diye nitelendirmesi, olumu, olum seklini veya recmi farketmez, bu avratin ewwela “Islam olma sinirlari” ile sorunu olduunu gosteriyor! (Kibarca soledim!) Bu hususda fazla lafa da gerek yok. Devam edelim simdi yine...

“Bilindigi gibi Turkiyede bir seriat tehlikesi yok; ‘toplumun degerlerini’ temsil etmek gibi bir moral ustunlugu de kusanarak gelmis, iktidar dahil ulkenin genel aurasinda kendi tarz-i hayatinin gorungeleriyle boy gosteren muhafazakar bir kesimin bu boy gosterme isini daha uzun bir zamana yayma tehlikesi(!) var.”

Bunu niye yazmis bu kadincaiz, Huseyin Uzmez uzerinden "iste seriatcilar, muslimanlar booledir, AKP de booledir" iste felan gibi laflar sarfediliyormus da onuncun... Gecelim bu ’60 model antiseriat propagandasini, isimize bakalim, yani su “uyandirici avrata”...

Su yukaridaki laflar var ya, bi ufurukluk hayati olan laflar ve bu moderen musliman da bunlari bayai bayai ciddi laf olarak sooluyor! Kendi kafa-daslari da boole soyluyorlar tabii... Yavrucuum, simdi sen “auro” felan diyorsun da Bence@ o, “auro” felan diil, harbiden ha, “aurara”, hemi de bu rezillikleri yazdiin gastenin baali olduunu sooledi Said Efendi’nin lafiyla soolersek “false aurara”, onu ilk once ooren!

Ulayn sapkin moderen mumin, su AKP’nin “kendi basina” yaptiii biseyi gostersene bize?! Ekonomi mi? Kermal Dervis imalati! Alti ayda bir de IMF ile “gozden gecirme”! Dis politika mi? USA ne derse o! Ic siyaset? Dosya toplamak ve “eskileri” bunlarla sindirmekden baska ne?! Buyur su Engerek’on Teror Orgutu meselesinde bi tane “faili mechul” aydinlatsinlar bakalim! Uzaklardakiler diil, Hablemitoglu yeter sadece! Baska ne var “genel aura”ya yerlestirilmeye calisilan?! “Unakitan familyasi”nin Canakkaledeki Enerji Santrali olur mu? Enflasyon yuzde 11 denilirken 9 ayda dogalgaza yuzde 80 zam mesela? Haa, dersiniz ki, kardesim bunda onlarin sucu yok, yapilan anlasmayi uyguluyorlar ve orda da boole otomatik arttirim var, okay moderen mumin, o zaman derler ki bu anlasmayi yapan adi kim onu aciklasinlar ve bu anlasmayi NIYE ACIKLAYAMIYORLAR? (Bi de o Hilmi Guler, Can Paker, Mehmet Barlas “biladerler”le, Kosklerde-Mosklerde gizli gizli toplanarak ne konustular ve o konusmalardan soonra, daaa gecen sene gidip de bu malum andlasmayi “dolarla revize” etmedi mi, diye de sorayim sana!) Buyur bunlarin cevabini ver, “genel auro”dan olarak! Yok bunlar diildi benim “auro’m”, hani maneviyat, mukaddesat felan yaw mi diyon, bu hukumetin yaptiini kim yapti Turbana sorarim sana?! Bas bas millet baairdi, “kanun deiisikliini boole yapmayin, boole yaparsaniz Anayasa Mahkemesi ise karisir ve halleder” demediler mi, dediler, ama onlar n yaptilar MHP ile birlikte, “YOK Kanunu deisikliii” de yaptilar ve boolece Anayasa Mahkemesinin usul-esas ne zimbirtiysa ordan bakmasini ve kafadan reddini, yani Turbani Yasaklatmayi becermediler mi?!

“Genel auro” imis! Yiyim o “auro”yu!


Git o “genel auro”yu bi de IHD, Mazlumder’er sor, iskence, karakolda olumler ne durumdaymis? Geldiler, millet onlara, 28 Subatcilara, Askere nanik yapacaklar diye oy verdi, dii mi, oole, bunun baska hicbi aciklamasi yok, peki bunlar ne yapti? Semdinli Iddianamesini hazirlayan Savci’ya n’oldi?! Hadi onu gectik, daaa yeni, uc gunluk is, RTE’nin Van’da yaptii konusmada, “sevmiyorsan cek git!” lafi nasil bi “auro”? “Eeer sen etrafi yakip yikirsan millet de kendini savunur” demek ne demek? Fasizim nasil olusur ve Ic Savas kiskirticiliii –baska- nasil yapilir? “Genel auro” imis! Ben biliyom sizin o “genel auro” ile neyi kastetiinizi ammawelakin, milletin onunde soolemiyim, ayip olur!

Gecelim ve devam edelim anasini satiyim! Kizdim ha! Wala!

“Hem süper dindar kalırım, hem de babalar gibi modernleşirim' diyen taraf da şurada yanılıyor: Yıllarca modern Batı'yı eleştirmiş, ona alternatif olabilecek hiçbir kültürel altyapıyı imal etmemiş, sonra gidip Batı medeniyetinin en süfli yanlarına yapışmışsın. Modernliğin iyi yanlarına, akıl yoluyla vardığı doğrulara, insan hakları noktasında geldiği düzeye, gündelik hayatı estetize etme, edebiyatı, sanatı evrensel bir iletişim aracı haline getirişine filan hiç bakmayıp, ürettiği zulme talip olmuşsun. Sınıflar arası eşitsizliği derinleştiren vahşi ekonomi disiplinlerine uyarak, Ramazan ayında işçi çıkarmayı önemli bir taviz olarak görmeyerek, tüketim toplumunun bütün mekanizmalarına eklemlenerek ve bu arada kadın-erkek eşitsizliğini körükleyerek...”

Bu moderen muslim kadincaiizin “ekonomi”ye dair yazdiklarini, yazdiin gastenin de icinde bulunduuu grubun BankAsya’si, daaa kurulusunun uzerinden bi hafta bile gecmeden, “borsaya acilarak”, yuzde 25’ini nasil 7,5 milyar dolara satti, ewwela bunu bi ooren onlara sorarak, soora konus ve “vahsi kapitalizm” felan diye lafla, demek de isteriz hani ya! (Bi de sor bakalim, Engerek’oncu Sedat Peker’le nasil muhabbettelerdi eskiden?) Now!

Dedim ya yukarida, “asaida bunun okumus ‘gorunumunde’ olduunu gosterecem” diye, aha iste burasi; yaw Allahaskina su yukaridaki “modernlik”, “kultur” felan bahislerine bi bakin yaw! Tipki taa yukarida bahsettiiim, “yasanabilir Islam”, “ay ne vahsi!” laflari gibi, “modernliin ii yanlari”!!! Modernliiin “kotu yanlari” da varsa, III-DOORU-GUZEL olandan niye uzaklasip, onda aramiyon da gidiyon elin keferesinin kafasini vura vura, kas-goz daaiita daaiita “simdilik iii” diye bi olcu de vererek “bulduu seyin” pesinde dolasip duruyorsun yawrucuum?!

Ama dikkat edin, “yasanabilir” ve “iii yanlari” laflari hep bi “nispet”i iceren ifadeler ve tabii soruyorsunuz, o ne?

Moderen zamanlarda “Birey olmak” denilen... aman birakin simdi bu suslu puslu laflari, bizim jargonda, litareturde BEN’CILLIK-KIBIR denilen sey’e nisbet var!

Simdi siz demezsiniz elbette okuyucular da, bunun gibiler boole islere bayilirlar, NBK bi laf sooler, onun karsisinda bulunan kendi gibim birisi de “tamam ooledir, katiliyoM sana ama su noktayi da gozden uzak tutmadan irdelemek lazim”, hele bi de bunun gibim “muslim entellektuel” ayaklarinda biriyse, “Bati uygarliini oolecene topyekun elestirmek, “bati klubu”, “hacli birliii” felan diye elestirmek elbette total bi bakis olduu icin yanlisdir ama, bunun yaninda, mamafih, bu baaalamda ...” felan diye dalar, wala, sirf laf olsun diye hemi de!

“Modernligin iyi yanlarina, akil yolula vardigi dogrulara, akil yoluyla vardigi doorulara, insan haklarinda geldii noktaya, hayati estetize etmesine...”


: )

Ekmek musaf –bunlari- carpsin, bunlarin “bati medeniyeti” dedikleri, yani oole bildikleri, “SiEnBiCiiEey”de izledikleri “Sex and City”, “Desparatu House” gibim diziler ha!!! Wala! Hayati “estetize” etmeleriymis!!!

Ulayn manyamis moderenciim! “Estetize”den kastin “guzellestirme” ise, Bati cildiriyor layn! Deli hepsi! Psikoloouu olmayan adam-kari mi kaldi orda! Yok bu diil de “sehirlesme” ise, “Wall Street”in iki blok arkasina gec de orayi bi de gor! Brooklyn, Harleem, bak bakalim ne oluyor oralarda “sehirlesme” acisindan!!! “Estetize”ymis! Wala bunu bi daa sooleme, gulerler arkandan da farkinda bile olmazsin yaw!

Insan haklarinda geldii duzey!!! Ebu Garip! Guantanamo! Insan haklariymis! Buyur Londra! Nerdeyse tuvalatlere bile kamera konulmus durumda! “Big Boss” tarafindan gorulmeden, yani fislenmeden-kayit altina alinmadan nefes alamazsin, sen ne diyon?!

Edebiyati sanati evrensel bi arac haline getirmek...
Wala sizin oralarda nasil deniyor bilemem ama bizim burlarda buna EMPERYALIZM deniyor! “Kulturel emperyalizm” de diyorlar bazilari, ben onlarin yalancisiyim! Nerde okudum bilemiyom, Cingeniz ya kafada bin tane tilki dolasiyor iste unutuyoruz, ammawelakin boyyuk Batililardan birisinin lafiydi, diyordu ki, “BATI MEDENIYETININ GIRDII HER YER BATI’DIR!” Buyur! Sanati, edebiyati evrensel arac haline, senin “uyarici foto”nla poz vermen icin mi icin mi getirdiler?! (Perhabs, yani? Niye olmasin, Kerime Halis’in nasil karsilandiii belluuu!) Moderen mumin, UEFA kupasinda Israil’in Tel-Aviv takiminin ne isi var?! Israil, Avrupa’da mi? (burdan da, TC’yi surum surum surundurmeden, kendini, sizin basladiiniz gibi “iiicene inkar” etmeden (tum millet olarak tabii), gelmez ayin, sekizinci gununun 25.saatinde almayacaklarini soolemek mumkundur yani!)

Sen cik, boole konus, “bati medeniyetinin iii taraflarini alalim ayol” felan de ve hakkat o “iii taraflar” ne yaw, “sit-com”lar mi, “guzellik malzemeleri” mi, “cifte kavrulmus islemcili compitur”ler mi, “automatik vites”li “car”lar mi, ne?!! Gecen gun benim kucuk yeeen geldi, “test odevi” varmis, bi soru sordu, wala hakli ne kadar basit olsa da sorulari Bana@ sormada yani, “asaaiidakilerden hangisi eskiden cocuklar tarafindan oynanan oyunlardan diildir: a) korebe b) saklanbac c) Knight Online-Compitur Game d) Evcilik” Yavrucak, gozunu acti bilgisayari gordu, kendi kabiliyeti ile oynanan hicbi oyunu bilmedi ya, bu sorulardakiler de ona “logaritma sorusu” gibi gelmis!!! Nerde o eski gunler yaw! “Civi” oynardik biz yaw “civi”! “Uzun essek” mesela... Simdi nerdeeeee! Civi mi! Ay yawrum, paslidir o, eline batar!!! Uzun essek? Ay ay ay, olur mu canim belin incinir!!! Gerci simdi bunlari oynayacak “toprak” bile kalmadi ya, gecen gun gordum, isi iice azitmislar, “cocuk park”larini bile asfaltliyorlar!!! Ulayn birakin bari orasi kalsin bari! Bebeler, toprakla, kumla temas etsinler bari hic diilse parkda! Yok ama, akli ewwelin biri cikmistir, “toz toprak cocuklari laerji yapar” demistir, eh bi de “birilerine” para lazimdir, ihale edilmistir bu is! Neyse, bu konu birbirine baali, uzar da uzar biz donelim yine moderen avratin laflarina...

Bati’nin iii taraflarini alcekmisiz, sufli taraflarini diil!
Ne boyyuk bi laf ama ha: ) Ulayn bizim niye aklimiza gelmedi ki bu!!! Muhahahahahaaaaaaaaaaakggkkhkh tuh! Bu seye benziyor, hani Turgut Ozal, Star TV acildii zaman “Jasmin'le bilmemne”diye “aerobik” yaptirtiyordular ya “gece yarisi”nda “kirmizili noktali” olarak, “ayiptir yaw, bisey diiin sunlara efenim!” diyenlere, “efenim ne munasebet, memlekette ozgurluk var, istemeyen zap yapsin!” demisti ya (memleketteki ozgurlukden kizi da bayaii bi yararlanmis, onunbunun ve sunlarinbunlarin “alt”larinda (aerobik yaparak canim, ne fesatsiniz!) epey vakit gecirmisti!) bu da onun gibi!

Ulayn nasil sececeiz “iii-kotu” taraflarini onun, ben mi icad ettim ki?! “Kulturunle, orfunle sececen cahal BM@! ” felan mi diyon moderen avratciim, ha?! Onu benim “kulturum” yapmadi ki, bambaska bi “kultur” yapti ve bana gore “kotu” olan tarafi ona gore “iii” ve dahi “en onemli” tarafi ise eeer, o kotu tarafini atinca da cascavlak ortada kaliyorsa o “sey” ne zikkimina aliyoruz o halde diye sormazlar mi sana ha moderen avratciim?!


Su Turgut Ozal’la baslayan “transfarmasyon”dan bu yana (’90 diyelim buna) bak bakalim su memleketin gencinin, yaslisinin, “kulturunun” girdiii hale! Bi televizyon, “sanat ve edebiyat” yani “matbuat” bi de, baska bisey diil; memleketin –mukaddesatci!!!- entelbudalalarinin ikidebir cikip “azizim modernlesme kulturumuzu yok ediyor, Batinin butun sufli yanlarini aliyoruz ama almamiz gerekenlerini hic almiyoruz, secici davranmiyoruz ayip oluyo ve bennnnn hep bunun ustunde duruyom biliyosunuz ve vah vah vah!!!” demelerine, bunlarin bi de Turgut Ozal ile AKP-RTE'ye toz kondurmamalarindan hareketle simdi ne dersin sen bakalim moderen avratciim?!

Ayip yaw! Su memleket insani sizin “entellektuelbudalaliklarinizin deney sahasi” mi ?! Oole “uyarici uyarici” fotolar asacaiina git biraz kitap oku! Hani diyon ya mesela, “ona-Bati’ya alternatif olabilecek hicbir kulturel yapi imal etmemis” diyerek “baskalarina” suc atiyon ya, bak mesela sen git benim tavsiyeme uy, adam gibi kitaplar oku, Buyuk Dogu Kitapliini al ve oku mesela, “Ideolocya Orgusu”nu, “Sahte Kahramanlari”, “Bati Tefekkuru ve Islam Tasavvufu”nu mesela ewwela ewwelemir oku da “hicbi yapi insaa etmemis” gibi cahal cahal laflar sarfetme! Ulayn, senin su “yayaya sasasa bizim takim cok yaaa saaa!” dediin AKP bile, kendini “refere” edebilmek icun “Ustadin rahlesinden gecmis... Buyuk Dogu Mektebinden ilham almis” felan diye reklam yaptirmisdi “yandas media”da be, sen ne diyon! Cahal moderen mumin seni! Yikil karsimdan, yoksa seni “my friends” olan “Kucuk Kardes” ve “Porta”ya veririm gorursun gununu, tobe tobe!

Iste bu kadar!

Krm. Bin. BekciMurtaza@

Okuma Parcalari:

1) Artık dindarlar da yılbaşı kutluyor

2)Karaca: Hürriyet yazımı bir hayli çarpıttı

No comments: