Tuesday, December 23, 2008

“Ermenilere Yapilan Sey”...




Milletin yeni bi oyuncaii oldu... Ama en cok buna Kemal Kerincsiz ve saz arkadaslari uzuluyorlardir. Eeer disarida olsalardi, Taksim Meydaninda, (ki Karakoydeki Turk Ortodoks Patrikliinde “mod’a girmek” icin icilen “mukaddes sarap”larin “kudretiyle” hemen 5 dakkada cikilabilecek bi uzaklik, neyse, disarida olsalardi o meydanda) hoykurur, hemencecik de “Turkluue hakaret davasi” acarlardi, iste bunu yapamiycaklar ya, uzuluyorlardir garibim...

Adlarina “aydin” denilenler ki yani “sen-ben-bizim oolan” tayfasi yani, oturmuslar, nereden akillarina geldiyseyani, memlekette acaip isler olurken, “kanaaat onderleri” denilenler, “aman germeyin, gerilmeyin, provokasyona gelmeyin” diye konusup dururlarken bunlar cikip “OZUR DILIYORUZ” diye bi site acip, “1915 Ermeni sey’inden” dolayi artik kime karsiysa, “mahcup” bi edayla, cunki iki satir bisey yazmislar ve KENDILERINI ACIIA ATMISLAR!

Serrefsizim Ben@ hep demistim, boole imza kampanyalari felan cok iiidir, cok guzeldir, insanin zihnini acar, berraklastirir, 1000 kitap okumakdan daaa faydalidir, sip diye kimin ne olduunu uc-asaaii be yukari keskinliince anlarsin, wala... Keske memlekette boole imza kampanyalari felan acilip durulsa da oorensek millete akil verenlerin ne “tip”ler olduklarini...

Simdi oraya bi suru isim yazmislar ki onlar ilk imzalayanlar doal olarak, bi de isimleri su anda belli olmayan 3000 civarinda imzaci var, iste onlar kim diye meraktan catlamaktayim, bi iilik etseler de o isimleri yazsalar oraya...
Tabii doal olarak boole bi kampanya ortaya ciktiinda milletin bi kismi “cusss o ha yani!” dedi, bi kismi da “gec kalmis bi hareket” felan, bi kismi da (ki bu isden en cok onlar faydalanacaktir) “olabilir, sakin olalim, memleketin boole sakat ortamdan gectii bi durumda sakin kalalim, bu isi imza kampanyalari ile diil de “tarih komisyonlari” ile halledelim”, felan dediler... En nihayetinde demekki bu “tarih komisyonlari” da kurulacak ve mevzuu masaya yatirilacak ve acaba nasil baaalanacak?

Bence@, bu kadar acik olmasa da bi “ozurgibimbisey” soolenecek, belki burada (Almayada olduu gibi) “Ermenilere Yapilan ‘Sey’ Muzesi” felan acilacak, ani defterleri felan imzalanacak, boolece –nasil olacaksa- “bolgesel baris” saalanacak! Tabii doal olarak, bunun anlatilacaii metinde kullanilacak kelimelere cok cok dikkat edilecek, gunun birinde kullanilmak uzere “elastiki kelimeler” yerlestirilecek. Ama buna da gerek yok yine tabii doal olarak, cunkum “Ermenilere yapilan sey” uzerine koskoca TC Devleti eeer ki bi “tarih komisyonu” felan tertiblerse, bu zati o donemi tartismaya resmen acmak demek olacak, acilabilecek Avrupa Insan Haklari Mahkemesindeki davalarda TC’nin evvela “sembolik” para cezasina carptirilmasi meydana gelecek, ardindan da “ya sayi saymayi bilmiyor ya hic dayak yememis!” diye tabir edilecek tazminat davalari sokun edebilecektir. Bunlar tabii doal olarak suradan baktiimizda yaptiimiz sallamalarimiz, ama olmamasi icun bi sebeb var mi?! Dunyanin merkezindeki bir devlet-toprak hic “rahat” birakilabilir mi? Birakilamaz elbette; “eeerci kendi ic hesaplarini hallederse!..” diye yedek sorun cikartmanin hic bi mahzuru yoktur galiba, diil mi?!

RTE ile Cankayanin Gul’unun tavirlarinin bu konuda, “Ermenilere yapilan sey"den ozur diliyoruz” mevzuunda, “farkli” olduu soylenmekte, birisi “ne ozru lan, ben mi yaptim, ben Istanbulu copten-moktan kurtaran fakirim, yaptiysa o seyi CHP-SHP yapmistir, onlar ozur dilesin” demis: )

Cankaynin Gulu de tabii doal olarak herzamanki gibi, konusmus konusmus ama ne demek istedii anlasilamamis, “ben ozur dilemem” (onu da dememis mi o da belli diil ya!) demediiii icin de “farkli” olmus galiba : )

Soonra GKB’dan biri aciklama yapmis, “bu hususda aksi bi kanit ortaya cikmadikca, yani yuotube’de felan bizimkilerden bi 4-5 yildizlinin aksi yonde konustuunu gosterir bi vidyo-ses kaydi felan yayinlanmadikca, ne ozru kardesim, kimseden ozur mozur dilemeyiz, hem bu durum memleket icun fena neticeler doourur, diyorum, dediim kayid altinda” demis...

Simdi o bunu, su sunu demis, derler, bosverin, onemli olan ve merak etiim su:

Bu “aydin”lar, “Ermenilere yapilan sey” yuzunden niye “ozur diliyorum” diyorlar? Siz mi yaptiniz o “sey”i ki “ozur diliyoruz” diyorsunuz, diyorum ewwela basitce?! Ama sunu demek mumkundur, bu Devlet bu ise kafayi bi kere takmis, onca “aydin denilen sey”in bi araya gelip hakkaten onemli bi mevzuuda kampanya baslatmalari, basit bi hadise diil yani... IT’lerin doneminde gerceklestirilen vukuatlar sebebiyle memleketin basinin aariicai cok acik. Bunu belki de hafifletmenin telasi ile boole “sey”lere curet ediliyor da olabilir.

Bi akl-i evvelde cikmisti malum, milleti bi kendi haric Ibrani yapmisti, sonra dayanamadi, kendini de Ibrani yapti, iste o Sizofrenik Prof da bu mevzuya kafayi takmisti, elinden kimse kurtulamadiii gibi, IT Firkasi kurtulur mu, asla elbette, IT Firkasi idarecileri felan “Ibrani” olduuna gore de bu “sey”i de “Turkler” diil, “Ibraniler” yapmistir felan gibi cok mukemmel bi sey soolemisti!!!

O zamanlarda demistik, eerci sen Sizofren Prof, boole diiyorsan, “Ermenilere yapilan sey”i, kendi tarihin diil, disaridakilerin “dayattiklari” sekilde kabul ediyorsun demektir veya bu “dis baski”nin eninde sonunda “Ermenilere yapilan sey”i TC’ye kabul ettireceini –herkes gibi!- goruyorsun ve emniyet tertibati alip, “onamastik-cekomastik sallamalarla” evvela butun elebaslarini, ismi-cismi biilnen meshurlarini Ibrani yaptin, soora da “iste bu “sey”i yapanlar Turkler diil, Ibraniler’dir” propagandasina basladin! Ama nereden bakarsan bak, yaptiin “Ermenilere yapilan sey”i, yani bu memleket insanin barbar, haywan, vahsi olduunu, savunmasiz birilerini gorunce aninda saldirip oldurup yaaamaladiini kabul etmekdir! Ve bu ise, yani bunu kabul etmek ise ALCAKLIKDIR! Aynen boole demistim, demistik, Forumlar sahittir, orda bulunanlar sahittir!

Ne oldu o gunlerde peki?

Neb’liyim, daaa doomamistim ki!



Ama sunu biliyom ki, “tehcir” denilen uygulamalar, o gunku devlet anlayisinda, askeri uygulamalarda kabul goren bi uygulamaydi, hatta birakin tehcir’i, “toplama kamplari”nda kendilerinden suphelenilen, siyasi veya irki grublar gozetim altina bile aliniyordu; II. Dunya Savasi esnasinda Almanlarin kurduuu “toplama kamplari” herkesin dilindedir de USA’lilarin kurduuu “Japon toplama kamplari” hic gundeme gelmez; ayni sekilde I. Dunya Savasinda yapilan katliamlar, esirlere yapilan iskence uygulamalari, cephede “kullanilmasi yasaklanmis zehirli gaz” uygulamalari da hic akla gelmez! II. Dunya Savasinda Auswictz’ler felan akla hemen gelir, Moskova’nin, Kiew’in darmaduman edilmesi herkesin gozunun onune sokulur da, Dresden’in, hicbi askeri savunmasi kalmamis, zati harabe haline dondurulmus bu Alman sehrinin tas ustunde tas kalmamacasina bombardimana tutulmasi ve sadece sivillerin yokedilmesi, Muttefiklerin (Ingiliz-USA-Sovyet) “esir kamplari”nda savasdan sonra kac Alman askerinin olduu de hic sorgulanmaz!

Ayni sekilde, sankim “Ermenilere yapilan sey” tek mis gibi davranilmasi garip; Cerkeslerin surgunune ne demeli? Balkan muhacirlerinin cektiklerine ne demeli? Bakiniz efendim, bu “argumanlar”, “yapilanlar ayni sey” demek icun DIIL, “tamam da bi de muslumanlara yapilanlar var” demek icun de DIIL, dunya uzerinde gecerli olanin –su anda- hak/hukuk diil, GUCLUNUN YASASI olduunu anlatmak icun yazdim ve buradan “Ermenilere yapilan sey”e muhalif olmak icun konusanlara da, bu “argumanlari” kullanmayin, hem faydasi yok hem de “tencere dibin kara seninki benden kara” demek olduu gibi “sey”i yaptiini da kabul etmek demektir ki, bu olmaz, ayiptir yaw, demek icindir!

Bi de oorencisiyle evlenen bi “Susurlukcu Prof” var; o da der ki, “ozur diliyorum demek, aair bi ifade, olayin disindeki ucuncu kisileri de baaaliyor, usul bakimindan da hatali, amma “aciya saygi” gibi bisey kullanilabilirdi, gikim cikmazdi, imzayi da atardim yani” felan demeye getiriyor! “Turklerin sembolu Bozkurt diildir, olursa eeer bi sembol olsa olsa, Karakecili, Akkoyun felandan dolayi, Keci, Koyun’dur!” felan diyerek, “ulkudaslari” ile arasindaki kopruleri bi daaa kurulamaz sekilde atan, hatta eski kayinbiraderi BBP’li Orhan Kavuncuyla hafifden atisan bu Susurlukcu Prof’a itiraz ediyom ve “hayir, turklerin sembolu olsa olsa, sevdiine de sevmediine kizarak gulerek her zaman dedikleri gibi “Esek” olabilir, cunkum biz Turkler hep “ESSOLUESSEK!” deriz diyom! Hayir, Susurlukcu Prof’a diil, sembole!

Bundan bahsetmemim sebebi, harbiden o “Ermenilere yapilan sey’den ozur diliyoruz” diyenler arasinda gozumun onu aramasiydi, eski fikirlerini kafa-goz kira kira yerlere atan birisinin, eh en bi liberal ve en bi entellektuel birisi olarak buna hayda hayda imza atacaiini dusunuyordum ama bi acik kapi da birakiyordum ve iste o da o acik kapiya oynamis: Akil satma! “I iih. Olmamis beenmedim, boolle diilde “aciya saygi duyuyoz” felan olsaydi atardim ekmek musaf carpsin”, demis, kisaca!

Bi de Dagli’nin biri olan, karisi milletvekili (niye hep bunlarin karilari milletvekili yaw!) olan Zaman’da yazan birisi de oole bi destan dosenmis ki, sankim su “Ermenilere yapilan sey’den ozur diliyom” kampanyasi memleketin herbiseyini duzeltecek, “demokrasiye gecisi saalyacak” bisey! Ona gore oole ama! “1908 anlasilmadan 2008 anlasilmaz” lafinin uzerinden, bunun demokrasiye gecisin imkanlarini saalayacak bi yol olduunu felan sooluyor ve “1915’deki Ittihat ve Terakki diktatorlerini niye savunalim?” diyerek, cok ozgurlukcu bi “sey” olduunu ortaya koyuyor. Bi kerem bunun da “argumanlari” yanlis ve isine geldii gibi kullaniyor; Kurmay Binbasim BekciMurtaza@’nin 1919 sartlari masallari uzerine sooledii, “1919 diil guzel kardesim, 1909, 1909!” lafini hatirlatirim. Ayni zamanda, 1909 olmasaydi eeer, 1919’un olmama ihtimalinin cok yuksek olacaini, simdi boole ukala ukala entel dantel ozgurlik laflari sallayarak adamdan sayilmalarinin (buyrun iste, Turklerin sembolu uzerine “tez”imin dooruluuna dair bi data: Adamin olmadii yerde kim ne sayilir? Dii mi!) temeli, aha bu 1909’un olmasidir! Yani oole, Daaadan dun inmis bugun seherli olmus birisi olduunu hemencecik ortalik yerde sergilemek gibi bi sey olan, “imza kampanyasina destek” laflari ile bunun demokrasiye gecis, ozgurlesme, sivillesme caarisi ve askeri vesayete dur demek felan olduunu soolemek, kopkoyu bi cehaletin eserinden baska bi sey diildir!

Peki ne yapmali kardesim, diyenler olursa ne denir?

Ewwela derim ki bu “hur irade” ile yapilmis bi kampanya diil; imza atanlar oraya elbette sungu zoruyla imza atmadilar, kastim o diil, bu kampanya “dis guclerin” devamli onumuze koyduklari bi “sorun” uzerine, “irade dis guclerin” olduundan dolayi boole sooledim. Imza atanlar arasinda –su saate kadar- , herbiseye atlayan ve imza atan Abdurrahman Dilipak’iisminin olmamasi, onun bile imza atmamasi “manidar”dir, yani o bile bi “yamuk” gormus! Imzacilara “hain... onunbunun cocuklari...” felan gibi “iii aile cocuklari” olduklarini gosterir “iltifat”larda bulunanlara da katilmiyorum tabii doal olarak; imzacilarin coounluunun bi takim “gudu”lerle (nefs... makam... saanim olsun... 40 yil sonra imzaya davet ettiler, adamdan saydilar yaw nihayet... aydin sayilmak vs) hareket ettiklerine suphem yok, ama bi kismisinin da buna “hainlik”e varir bi isbirlikcilik ile hareket ettiklerine inaniyorum. “Iltifat”cilarin counun Ulusalci tayfasindan olduklarina, ellerine firsat gecse “memleketin nufusunu 20 milyona indirecek” projelere sahip olduklarina, IT’lerin bugunku klonlari olduklarina da inaniyorum.

Bu kampanya, IT artiklari tarafindan kurulan, ve IT’in yaptiklarinin cok daa fazlasini Rahmetli Ustadimizin “DOGU MEZALIMI” diye “Son Devrin Din Mazlumlari” isimli kitapda anlattiii vahseti yapanlari temize cikartmanin ve “suc”u kim tarafindan emir verilirse verilsin Osmanli Devleti’ne yikmanin yolu olduundan ve “hur irade” unsurunu tasimadiindan REDDEDILMELIDIR!


Tehcir kararini veren IT’liler ile TC Kurucularinin iliskileri bu hususda onemlidir ve aralarindaki sorunlarda asla ve asla “Ermenilere yapilan sey” gibi bi husus yoktur; sorunlar, yeni devletin idaresinin ele gecirilmesiyle alakalidir!

Bizim kararimiz ve dusuncemiz bu sekildedir!

Ve ilk basta dediim gibi bu turden “imza kampanyalari” cok hosuma gidiyor, kimin ne olduunu, kabul veya red ifadeleri ile goruyor ve nabiz olcuyorsunuz. Elimde olsa ben de bazi hususlarda imza kampanyasi acarim yani ama bildiiniz gibi Papuayenigine Secret Office, Zulu Istihbarat Ofisi gibi “sey”ler tarafindan izlendiime kani olucu suphelerim olduundan yapamiyom; ama bi imza kampanyasi ile memleketin bi anda gundeminin deistirilebildiini de birileri gormeli herhal artik, diyom ki baska ne diyem bilmiyorum wala hewallerim!!!

OYLESINELAF@

No comments: