Saturday, December 20, 2008

"Kirmizi Kitap" Laklaklari!




Bu memlekette hak-hukuk-adalet-olcu-endaze-kilogram-santimetre-ton-aairlik felan kalmadiina iice kani oldum aziz Dolaprdereli kaarilerim... Artik hersey, dan-dun! Kim kime nasil ve nereden gecirirse, yani!

Boole durumlar belki uckaatci tipler icun guzeldir, o esnada gemilerini yuruturler, o esnada paranin “nokta noktasi”na vururlar felan ama hani bi laf vardir ya, “Hukuk herkese lazimdir”, iste bunu ortadan kaldiriyorlar ve o zaman da kim kime dum duma’ya, “yakalarsam muck muck” durumlarina “caizdir!” diye fetvayi veriyorlar ki bu da herkes icun gercerlidir doal olarak!

Bi de daaa muhimi, “kendi kanunlarina uymayanlar, baskalarindan onlara uymalarini beklemesinler!” lafinin da davetcisi ve tatbikcisi oluyorlar...

Simdi malum, senelerdir diyoruz, bu AKP “special” bi parti, belli bi maksadla kurulmus bi parti, o maksad da Ortadogu denilen coorafyanin cekiduzen verilmesi; AKP de iste bunun icun kuruldu, felan. Son 10 senedir de diyelim, kendini kabul ettirmeye calisti ki, su iki senedir de bunu becerdi diyebiliriz. Iste Engerek’on Teror Orgutu operasyonlari da, bunun cok guzel bi delili...

Bu seye benziyor biraz, tam diil ama, biraz, yuzyilin basinda (20. Yuzyilin tabii benim cevval izleyicilerim) IT’lerin yani Ittihad ve Terakki Firkasi uyelerinin pesine nasil dusulmus, sorusturmlara ugratilmislardi, (simdi bu Engerek’oncular da kendilerini buna benzetiyorlar ya zati) oole... IT’lilere benzediklerinde, benzemeyi birakin ayni olduklarinda bi suphe yok zati. Kendilerine “Cilgin Turkler” demeleri de bundan... Bu biraz da “bana yar olmayan kimseye yar olmasin” mi demek, onu sizlere birakiyorum.

Neyse, sonra bunlar (IT) nasil “deeiss Tonton!” diyerek isim ve kilik deistirip memleketi tekrar kendi duzenleri icinde yonetmeye calistilar ya, sonra da bibirine dusup Selanikli mi, Makedonyali ne iste onun tarafindan sallandirildilar ya, ama tabii buralari hic anlatmazlar, nasilsa ayni “soy” diye, neyse iste, “1919 sartlari” masallari da, iste bununcun cikmisti ya, yani yine milleti “IT oyununa” getirip, hukumranlik surmeye devam etmeyi planliyorlardi ya, gorulen o ki olmadi... Engerek’on sebebiyle iceri alinan “teroristlerin” (ulaa, bunlara da boole diyebileceiinizi hic dusunurmuydunuz, “teroristler!” vay be!) kendi aralarindaki konusmalarin “tape”lerine bakildiinda millet hakkiinda neler dusundukleri de ortada; hatta bunlardan iceride evlenenlerden birisi, evlendii gasteci kadinla konusmasinda “hain millet” demeye getiriyor isi! Niye hain oluyoruz? Cunku ayni oyuna dusmedik!
Bunlari gecelim...

Dedik ya, hak-hukuk felan kalmadi, artik hersey dan-dun..

Bugunku (18.12.2008) Zaman gastesinde iki haber vardi; Zaman gastesi, bu Engerek’oncularin bas ve can dusmani malum. Bu haberlerden birisinde, “Gungoren saldirisi saniklarina omur boyu hapis istendi” diye bi baslik var. Bu Gungoren saldirisi dedikleri su cop konteynirlarina konularak tamamen halka yonelik katliam saldirisi, hatirlatalim. Iste bunlarin failleri hemencecik yakalanmisti ya, (yerseniz!) simdi de davasi baslamis, Savci da istediiini soolemis habere gore: “8’i tutuklu 9 sanik hakkinda cesitl cezalar isteniyor. İki kisi hakkinda “devletin birliini ve ulke butunluunu bozmak” iddiasiyla aairlastirilmis muebbebed, 7 sanik icin ise “patlayici madde bulundurmak”, “teror orgutu PKK uyesi olmak” iddiasiyla 7,5 ila 45 yil arasinda hapis cezasi isteniyor.”

Simdi bu istennilen cezalara bakildiinda gorulecek olan sudur ki, bu yakalananlar kimse, onlar Gungoren Saldirisini gerceklestirmemisler, bu ortada.
“Patlayici atmak... olume sebebiyet vermek” felan yok maddeler arasinda. Demek ki ne olmus, “infial uyandiran saldiri” ertesinde hemencecik o bolgede oturan ve kayidlara gecmis bulunan PKK’lilerden bi demet yakalinivermis ve “iste kahraman polis buldu wala anasini satiyim sip diye!” dedirtilmis! Bunun baska bi aciklamasi yok; ama, peki, bu Zaman denilen rezalet pacavrasinin bu davayi “Gungoren Saniklari” diye vermesinin ne anlami var ve bu, dupeduz bir yonlendirme, yalan haber diil midir?! Bu, bu saldiriyi, PKK’nin uzerine atip, iicene “tu kaka!” pozisyonuna, halki “Turk-Kurt” diye iki firkaya bolme faaliyeti diil midir?!

Millete “ethic” dersleri veren ama “ethnic huy”dan yani “koylu kurnazliii”ndan vazgecmeyen “turkiyenin en buyuk gastesinin editoru Ekrem Dumanli, mesela, saldiri “el-Kaide” diye ustlendirilseydi ve ustlendirilenlerin mahkemesinde de boole bi acaip itiraf olsaydi (“bunlar bu sucu islemedi ama PKK uyesidirler”, diye savcinin iddiasidir bu iddianame.) ve bunu da Hurriyet felan yapsaydi, nasil bi edebiyat parcalardi?! Dii mi?! Dedik ya, “hak-hukuk adalet herkese lazim”...

Diier haber ise, makale esasinda, yine bugun (18 Aralik 2008) yayinlandi, Huseyn Gulerce imzali ve “Kirmizi Kitap Degisti mi?” basliini tasiyor. “Ergenekon davasinda, tarihi donum noktalari diyebilecegimiz gelismeler var” diye spotluk ve artisitk bi cumleyle basladiii yazisinda, Yargitay’in Danistay Davasini bozmasi ve davanin Engerek’on davasiyla birlestirilmesi gerektiine dair kararindan bahsedip, Yener Yermezin katil diye gosterildiii Hezekiel Garih’in oldurulmesi olayinda, ayni donemde Adli Tipda gorevli bulunan ve simdi Engerek’ondan iceride tutuklu bulunan, cinsi sapik, asistanlarina sulanan (yok, bu oorencisine sulanmiyor ve Zamanin bi baska yazari gibi, evlenme gayesi de yok, sadece “ihtiyac gideriyor”mus) Dr. Umit Sayin masonun, Y.Yermez’e “cinayeti seriat adina isledim de len!” diye baski yaptiinin ortaya ciktiiini soyleyip, Yener Yenmez’in birliinin komutaninin Fikri Karadag denilen komedyen mi subay mi olduu belli olmayan (Kuvvayibilmemne diye bi derneiin de basi ha hem!) adam olduuna dikkat cekip, oradan zip diye CHP’nin “TURBAN ACILIMI”na (“acilimdan” biktim, biktim artik!) damlayip, su Engrek’on operasyonu ile birlikte birden bire siyasi takilmaya baslayan, milletin “beyin resmini” fahis fiyata cekip “norolog” diye Yldirim Aktunanin “saltanati”nin yeni sahibi olan Prof. Nevzat Tarhan’in, bu “deiisim”in ancak ve ancak “KIRMIZI KITAP DEIISTIYSE OLACAIINI” soylediine isaret cakiyor ve soole diyor: “Ergenekon davasinin hafife alanlarin, saptirmak isteyenlerin bir daha dusunmesi gerekir!”

CHP hani devlet partisi ya, demek ki eeer o Turbana isik yaktiysa, demek ki Devletde bi deeisim felan var-missss! Mantik bu!

“Deeiisss Tonton!”


Bunun baska bi aciklamasi felan yok, sadece bu: “deeiss tonton!” Tonton da pacayi kurtarmak icun binbir kiliia girer!

Simdi devletin yuksek yuksek tepelerinde kapi arkalarinda neler tezgahlaniyor, kim kiminle is kotariyor felan, bilmiyoruz, oralardan bi yakinimiz felan yok, Engerek’ondan da yok, Zaman'da da yok, o halde ZIHNIMIZ HUR ve rahat rahat sallayabiliriz...

Bu haber iki acidan muhim benim Izmirli levanten kaariilerim.

Wan: Bu catismanin SISTEMIN DEIISME CATISMASI olduunu,”Uniter TC”yi yok edip yerine, federasyon, konfederasyon veya “uyrur-kuydur bisey” felan artik ne ise, oole bi sey getirme planlamalari olduunu, taaa 2004’den beri, Sabati meselesine ilk daldiimiz zamanlarda, bu meselenin de bu “sistem deeisikli” ile alakali olduunu belirterek soolemistik. Bu Engerek’on hikayesinin de, “demokrasi-memokrasi getirme” mevzuusu diil, safralarin atilmasi, bu “sistem deeisiklii”ne itiraz edeceklerin veya yeni devirde olmasi istenmeyenlerin tasfiyesi olduunu soolemistik ki, norolog Nevzat Tarhan’in lafi dooru ise ki senelerce gul-bulbul edebiyati, “make love” uzerine yazi yazdiktan soora birden bire siyasi yazilar yazmasina bakilirsa dooruya yakindir, demek ki Bizim@ dediklerimiz doorulamistir!

Yani Huseyin Gulercenin bahsi gecen yazisinda soolediii uzre “... ya da devletin ortak akli devreye giriyor ve Turkiye demokrastiklesmenin onundeki engelleri kaldiriyor”, diye dusunmek, ya safliktan kaynaklanan bi husn-u niyet (ki, bu Zaman olunca, bunu cope atin!) ya okuduunu anlayamamak (ki bu “taraf” olan Zaman olunca bunu laaiima atin!) veya milleti haallaaa uyutmaya calismak, milletin yemediini bile bile hatta uyutmaya calismak demektir ki, “turkiyenin en buyuk gastesi Zamanin editoru E-Dumanli” bu hususda ne der bilemeyiz! Bi de su “ortak akil” lafi... Bunu Engerek’on uzerinden “Engerek’on” dedik diye Bize@ saldirmaya curet eden, sanalin da sanali bi beyne sahip amma Fasist olduunda suphe duymadiimiz eskiya tipliler uurassinlar bununla, belki “ortak-mortak” ama hic diilse bi “akil” sahibi olurlar!

Tuu:
Demek ki “bu” savasi, AKP-Fetullah takimi kazandi veya kazanmaya dooru garanti bi gidis icine girdi; veya hicbiri diil (ki boole olmasi gerek diye dusunuyorum), Norolog ve “psikolojik harb” uzerine de konusur durur ya Nevzat Tarhan’in MORAL KAZANDIRICI VE YIKICI bi “taktik hamlesi”... Ama ne olursa olsun, mekanizma su anda AKP’nin elinde olduu icun daa sert, daaa kararli adimlar atma imkanina sahip, bu acidan da onlerinde bi engel kalmadiini dusunerek boole bi hamle yapmis olabilirler. Yani, nehri gormeden pacayi sivamak diye de buna denir galiba...

Gelelim CHP’nin “turban acilimi”ndan “hikmetler devsirmeye” calisip, “pacayi sivayanlara”... Bi kere bu “acilima” CHP’nin kendisi bile inanmiyor yaw! Gormuyor musunuz, CHP’liler bile kendilerine soru sorulduunda cevap vermemeyi, “Genel Baskanimiz aciklama yapmistir” diye topu taca atmayi tercih ediyorlar! CHP, rahmetli Ustadimizin dedii gibi, yikilmasi gereken bi kale; bu 12 Eylul ile gerceklesti, “DOKUNULDU” ona, ama sonra tekrar eski haline gelmeye calisti, Ecevit bile, artik o partiden “dokunulmazlik” kalktiii icun vazgecti ve kendi partisini kurdu, niye?
Ve iste boole bi partiden “demokratik acilim” bekleniyor?!

Diyelim ki oole, diyelim ki dedikleri gibi, ama unutulmamasi gereken bi sey var, orda genel baskan, Deniz Baykal! “Baykal faktoru” ordayken, bu dediklerinin hicbiri olmaz! Hepsi birer “show malzemesi”dir; o carsaflilarin hicbirinin partiye kaydinin yapilmamis olmasi ama “rozet” takilmasini iii “okumak” gerekir ve yerel secimlerin hemen akabinde “deeisss tonton” denilerek tekrar eski tas eski hamam pozisyonuna giirileceiinden de kimsenin suphesi olmasin!

Hele gaste koselerinde, internet laaiimlarinda bu “acilim”in “Ilimli islamin devlete sizmasina sebeb olacaindan” bahsedip dine hakaret edenlere gelince... Bi de bunun tam tersi de var, bu “acilim” sayesinde dinin sahtesinin devlet eliyle getirileceiini sooleyenler... Ya eeer, CHP, dediimiz gibi “deeiss tonton” yapip “acilimi” kapatirsa, bu beylerin hali ne olacak?!

Demem su ki, basit aktuel ve tuzak gelismelere takilarak bi kiymetlendirme icine girilirse, “BEYIN KIRLENMESI” gerceklesir ve dun dediinizi bugun redderek ve ustune ustluk “dediimiz gibi!” felan ukalaliklarina dalarak varsa eeer bi siyasi cizginiz onu flulastirir, kirletirsiniz; ne demisler “buyuk resme” bakarak vukuatlar bi analize tutulursa, gunluk laflamalarin tuzaklarina dusulme ihtimali bertaraf edilir!
Ama sunu Bizim@ deme hakkimiz var: “DEDIIMIZ GIBI!”

Kisaca, summary:

Bu memleket artik sirazesinden cikti, herkes herkesi eline gecen her firsatda yere yatirmaya calisiyor. Onuncun, hay-huya hic bakamamak, magazine-aktuele deerindenfazla kiymet vermemek, oltaya takilmamak, burnunun doorultusunda ilerlemek gerek. Lami cimi yok.

Nereye ilerleyeceeiiz mi?

Tabii ki BUYUK DOGU’ya!

OYLESINELAF@

No comments: