Saturday, December 20, 2008

Felluce Kod X Kisi ve Fasizmin Zihin Haritasi (2)





Devam ediyoruz, fikr-i takibe... Yok oole hemen birakmak pesini isin; ellerinde klavye var, network baalantilari da war, varsa bi itirazlari, edebli edebli yazsinlar, aha her yazinin dibinde “Yorum” kismi var, oraya yazabilirler, olmadi, yollasin akilli uslu bi cevap metni burada yayinlayalim,.

Ne enteresan is ya hu! Su networkdeki hayatimiz nasil basladi, kimlere karsi bi “Cete” kurduk ve simdi kimlerle uurasiyoruz!

Sabatilerle, Sabatiler uzerinden milleti ajite edip “yilginliia” dusurup, Milli Mucadele denilen savasin General kadrosunu toptan “Sabati” yapip, “Gazi Pasa Hazretlerinin” etrafinda kenetleme plani sokmedi, sokmediini gorunce bu sefer de Enver Pasa Hazretleri uzerine oynamislardi, o da sokmedi tabii ve ustelik Darbe planlari desifre olunca, isi “magazin” buutuna tasiyip, AKP ve RTE’ye wala en alcakca ve en aiir hakaretlerle saldiri, “Ilimli Islam”a karsi bi “sed” olusturma uzerine abandilar; iste RTE’in “sara hastasi” felan olduu, gorevinden alinmasi gerektii felan, eh o da tutmadi, bi de prooram yaptiklari televizyonlarindan da kovuldular, ustelik artik en ucuk ve basbayai bi sekilde “karsi olmak icun karsi” olduu ortada olduundan “bunak” damgasi da vurularak iki kasinin ortasina “nesebsiz veled” gibim ortada birakiliverdiler! Butun bu asamalari biliyoz, biliyoz cunku hepsinin icindeydik ve bunlara karsi yooun bi mucadele verdik. Bizim Cete@ de iste zati bunlarla mucadele icun kurulmustu...

Gonul isterdi ki, surada yine onlarla ilgili yazi yazsak! Ama ne gezer!
Arkadan duzen kurarak, alcakca, hem de –iddia ettiii cinsine- hic yakismayacak bi sekilde hakaretlerle duzen kuran, sevdiiimiz, sevdiklerimizin olduu bi hareketin icinden, senelerdir mucadele ettiimiz “tip”lerle al takke ver kulah durumlari sergileyen Felluce kod X kisi ile uurasiyoruz surda! Hem de “anlamiyorum, ama doorudur!” diyerek yamiyor mu bunu!!!

Yazik!

Vakte yazik, emeee yazik, mesgaleye yazik, herbiseye yazik!

Hayir, yok, baska bi grub olsa, hani can ciier kuzu dolmasi gibi olduumuz baska bi grub olsa, wala pek bu kadar da onemsemem, onemsemeyiz; ama bunlarla “amca cocuklari” gibiyiz; onlar da biz de BD’liyiz, yani onlarin “cikis yeri-nisbeti felan” da BD, simdi o zaman ne oluyor, boole Fasist bi zihniyet BD’ye de bulasmis, sankim onda boole bi altyapi varmis gibi gosterilebiliyor...

Yuh yani!

Iste, “yuh yani!” diyerek kalmamak icun, kaleme sarildim, tabii, “akrabadan kazik yeme”nin bi kizginlii da yok diil bu iste, ama inanin dostlar, akrabayi yerle bi etmek icun felan diil, ki ne haddime, sadece akrabadan bazilarinin aklina basina almasi ve yol yakinken hatadan donmesi icun klavyeye sarildim, ister inanin ister inanmayin, ister gargara yapin, durum bu...

Fasizm, her zaman bi “makul bahane” bulur ve onun uzerinden kendini millete dayatir; genel olarak en belirgin, herkesin bildii “makul bahane”, “biz var ya biz, biz yok mu Filanca Irki-Sinifi, war ya, wala, felaket ustun bi irk’iz-sinifiz; bakmayin simdi boole sefil bi sekilde durduumuza, bunun sebebi zati o mel’un Falancalar, onlari bi hallettik mi, deyme keyfimize, hemencecik sak! diye memleketin ne yaw memleketin ne, dunyanin, hatta galaksinin en buyuk irk’i-sinifi olcaz, wala, iki gozum onume aksin oole yaw, ama once su Falancalari bi hallediverelim, hatta su Falancalara destek verenleri ve destek vermeyip de umursamayanlari veya BIZIM GIBI BAKMAYANLARI, ewwet, once bu “bizim gibi bakmayanlari” bi hallediverelim!”

Boole! Mantik, uc asaai bes yukari bu!

Misal olsun forekzambil, NAZI’ler...

“My friend Porto” anlatmisti, bunlarin ilk cikislari galiba “SA”larmis, sonra meshuuuuurrr kasablar “SS”ler kurulmus, bu ikisi bi arada bayaii is felan da yapmislar yani, soora n’olmussa olmus, bi gece bu “SA”larin “muktedir ve cok korkulan liderleri”, basit bi “SS” timi tarafindan filancayla konusmak uzere bilmem nereye goturulmus, tabii bu itiraz etmis ama israri gorunce kestane orda cizilmesin, oraya gittiiimde hallederim diye teselli etmis kendisini ve yallah “davete” yani esasinda “mezbahaneye” gtmis.

Bunu alip bi odaya koymuslar, telefon felan da etmis ordan ama kimseye ulasamamis!!! Tabii, kimi arasa “yok.. yok.. musait diil” oluyormus, o arada da yarim saatde bir disaridan, gitmeyen ama calisan kamyon sesleri geliyormus, oncesinde de koridorda bi itisme kakisma... Hani icine bi korku felan da gelmemis diil yani ha,o kim ki koskocaaaaa “SA Lideri” yani, kiytirik “SS”ler mi ona bisey yapacaklarmis, poohh! yani diyormus...

Soora kapi calinmadan tak diye acilmis, iceriye iki “SS” subayi girmis, uzerlerindekileri bosalt demisler, bu, anlar gibi olmus durumlari ama hala teselli veriyormus kendine, otekiler cikip gitmisler... Bi muddet soora gelip, hadi gidiyoz demisler, bu, “bi hata oluyor, yapmayin, Hitleri, Himmleri arayin” felan demis, onlar da konusma layn, bize kim emir verdi saniyon kerkenez, demisler ve ite kaka goturmusler.. Iki ic avludan gecirip, bi baska avluya getirmisler ve gormus manzarayi, yuksek duvarla cevrili bi avlu, ortada buyuk bi kamyon, hemen yaninda da 12 kisilik bi SS birlii... Yerde kanlar, duvarda da mermi delikleri... Iste film o zaman kopmus, “yaw hata yapiyorsunuz, bunu halledebiliriz, etmeyin eylemeyin, coluuma cocuuma baaiislayin”, felan demis, “SS Mezbaha Sefi”, “civitma lan, bi Germen gibi ol, gec su karsi duvara yaslan”, diye bairmis, ama bu kopmus tabii, eee, onca insani duvara dizen adam, “dizilen adam” olacaiini hic aklina getirmemis tabii, ite kaka, dipciklerle vura vura duvara getirmisler ve kamyon hirhaaarrarrarararararaaaahhhaahirrr diye calismaya baslayinca o kamyonun niye orda olduunu da anlamis, kursun sesleri duyulmasin diyeymis meeer, kuyruu dik tutmaya calismis, “Heil Hitler” diyerek de geberip gitmis.

Niye anlattim bunu, Fasizmin ilk vurduunun, “bizim gibi bakmayanlar” olduunu anlatabilmek icun! “SA”larla “SS”ler arsinda ne fark vardi, AKP ile K. Dervish arasinda ne fark varsa iste o kadar, diiim de anlayiverin!

Aynisindan “my friend Tovorockhi Yevgenevko” da anlatmisti, hani Alman-Rus andlasmasi felan var ya, Stalin hiyari Almanlarla anlasmis ya, “sen git Avrupayi hallet, ama bana su finlandiyayi felan birak' diyerek, hani bi de cok bi buyuk laf soolemis, “Avrupali kapitalist devletlerin savasi bizi ilgilendirmiyor ve bizimle alakalari, sorunlari da yok, bunlar birbirlerini yedikden soora Avrupayi biz halledeceiizz ni ha ha haaaaahh ” deyu, kek iste, wala biraz da saf galiba, devletlerin andlasmasini namus gibi goruyor, bozan namussuz ve serrefsizdir felan diye zannediyor herhal, iste bu boole Almanlara, yani esasinda Nazilere felaket guven icindeyken, Hitler coktan Rusyanin istilasini planlamis durumda bile, SS’lerin basi Himmler de “saha temizleme” faaliyetinde, Rusyada bi suru Alman var ve Alman askerleri de Ruslari eiitiyorlar, eh tabii bi suru de casus-acan var, bi “yalan haber” yayiyor, Kizil Ordu’daki bircok general ve Albay, Binbasinin ismini vererek, bunlarin Alman casusu, Alman taraftari felan olduklarini Rus Istihbaratina ulastiriveriyor. Soora? Bi hafta felan galiba suruyor faaliyet, ismi gecen veya ismi gecenlerle cay icen, selam veren ne kadar subay varsa,”devrime ve ana vatana ihanet”den mahkum edilip idam ediliyor!

Iii mi!?

Car’in ordusundan kalma, savaslarda, isyanlarda pismis, strateji, taktik felan planlamalari yapan herkes “toplu mezara!..”

Derler ki, “yaw Stalin o kadar manyak mi, saf mi, tabii ki inanmadi bu yalan habere ama kendisine, Buyuk Bolsevik Devrimine, Buyuk Sosyalist Devrime karsi olanlari temizlemenin firsati, bahanesi oloduunu gordu ve yutmus gibi gorundu!”; ozru kabahatinden buyuk, diye boole durumlar icun soolenmisdir galiba...

Ama n’oluyor boolece arkadaslar?!

Buyuk Sosyalist Devrimin Ana Vatani bi anda Generalsiz, Albaysiz, Binbasisiz kaliveriyor! Hem de NAZI’lerin saldirisindan azzz once! Bi gecede binlerce onbasi, cavus, parti sekreteri felan gibi ivir-zivir, Albay, Binbasi, General felan yapilip, Kizil Ordunun komutasina geciriliveriyoer! Iste, Naziler tarafindan kitir kitir yenilen, bi ucundan bi ucuna isgal ediliverilen Rusyanin Sovyet Ordusu aha bu idi!
Himmler, bu isin tutup tutmayacaindan emin diilmis “my friend Tovorockhi Yevgenevko”ya gore, ya tutarsa demis, en fazla beklediii fesadsal faaliyetinin neticesinde Rusyada biraz huzursuzluk olmasi felanmis... Ama Stalinhergelesi, yer mi bunu, yememis, yutmus yutmus: ) Kendisine rahatsizlik verenleri, “proleter diktatorluune” karsi cikanlari, Avrupanin savasla inim inim inledii bi anda, kontrespiyonaj midir diil midir bakmadan halledivermis!

Kissadan hissesi... Fasizme yardim etsen de, en sonunda kellenin gitme ihtimali herzaman mevcuddur!

Bakiniz simdi aklima geldi, ilgili midir diil midir bilemem ama hazir casuslardan, acanlardan, fazisizmden, kendinden baskasina guvenmemekten, hava felan atmakdan bahsederken, her tasin altinda yahudi arayan “komple komplo teorilerini anahtar teslimi yapacak kadar akillara seza tip”lerin networkde yayip durduu ve boolece esasinda “USA’nin herbiseyden haberi felan olduunu” yaymaya calistiklari bi II. Dunya masali daa vardir...

Pearl Harbor
’da USA Marine Force'u dumduz edilmisti ya hani bi sabah vakti Japon Marine Force’u tarafindan, hah iste, bu “komple komplo teorilerini anahtar teslimi yapanlar” yayiyorlar ki, aslinda “USA herbiseyden haberdardi, ama savasa girmek icun hicbi tedbir felan almadi!”

Sallamak kolay tabii!

Dilin kemii yok, bunlarin elinde de klavye cok, boole olunca ve USA’yi “Miami”deki “beach”lerdeki “nokini”li “girls”lerle eslestiren maniak’lar da cok olunca, eh tabii bu sallamalar da tutar tabii veya tutmasa bile zihinleri kirletir yani..
Oysa isin asli ve fasli bambaskadir yaw!

Insan esasinda USA ve USA’lilara aciyor ya, o baskinin, USA’nin II. Dunya Harbi esnasinda Pasifikdeki halini ve daaa da onemlisi askeri ve devlet yetkililerinin saflik, kibir ve ahmaklilarini gorunce!


Uzun hikayedir aslinda, ama ben size son saatlerini anlatayim isin...

USA’lilar en nihayetinde Japonlarin sifrelerini cozmeyi beceriyorlar, ama bu cozulmus askeri mesajlardan da haftalik donusumlu olarak uc silahli kuvvet (cunku wala birbirlerine guvenmiyorr), bu cozulmus mesajlar da, diyelim ki “bu” odada cozuldu, gideceiii en uzak yer “yan” oda, Avrupada savas baslamis, Japonlar da cuntaya gecmis, Ingilzlerden “ulaaa oollumm size saldiracaklar, hooop uyanin laannn” diye ust uste mesajlar gelmesine raaamen, bu mesajlar kimseye gosterilmiyor, (cunki iki cok onemli mesaj Disisleri Bakaninin “cop sepeti”nden cikiyor, onemsiz sayilmis ve atilmis) Presedent Rooswelt’e bile gosterilmiyor, daaa doorusu soole oluyor mesajlarin President’a gosterilmesi:

Yetkili subay bi dosya ile odaya giriyor, dosyayi President Rooswelt’in onune koyuyor ve kapaii aciyor o da gozluklerini takip okumaya basliyor, eh ihtiyar tabii, biraz uzun suruyor okumasi, arada okurken uykuya daliyor felan, subay sayfalari tek tek “turn on” (Turn on page, Metallica’nin bi music’i oluyor) yapiyor, President eeeer ki bi yeri not almak isterse, mumkunati yok, imkansiz, alamiyor, soora “Bitti mi Sayin President?” diye soruyor o da “eh napalim bitsin bari..” diyor ve subay dosyayi koltuunun altina alip cekip gidiyor...

Neyse iste, cok onemli bi sifreyi cozuyorlar, bi yere cok yakin bi zamanda, hem de 24 saatden kisa bi zamanda Japonlarin saldiracaaini anliyorlar (bunu “anlamalarinin” hikayesi ise bi alemdir, hic girmiyim!), Donanma Kuvvetlerinde sira o hafta, yine de Pearl Harbor’a bi saldiri olacaiini felan dusunmuyorlar, Filipinlere felan galiba diye dusunuyorlar, ama yine de “haberleri olsun” diye bi mesaj yollamaya karar veriyorlar Pearl Harbor’daki USA Marine Force’a... Ammawelakin, telsiz arizali! Koskoca USA Marine komutanliinin telsizi arizali!!!! Wala! Olur yani, olabilir, Kara veya Hava Kuvvetlerininki arizali diil ama ve oralardan gonderilebilir ve hemen de oradaki komutanin eline ulasir...

N’oluyo biliyor musunuz?

Donanma Komutani, Kara ve Hava Kuvvetlerinin diline dusmemek, maskara olmamak icun sifreli mesaji West Point Posta Servisi ile gondermeye karar veriyor! Simdi bu nedir?
Sudur: Bizim istihbarat subaylarindan birisinin, Fransa’da oorendiii bi gizli bilgiyi, Fransa Posta Servisi, yani bildiiiniz PTT ile Ankara’ya Genelkurmay Karargahina gondermesi demek!!!


Sifreli mesah once Sanfransiskoya, oradan bilmemnereye, oradan Honoluluya, oradan da West Point’in burosuna gidiyor.

Simdi isin lezzeti tarafi: Bu mesaj buroya ulastiinda, Japonlar yaklasik olarak iki saatdir Pearl Harbor’u bombalamakla mesguller!!!

Devam: Buro sefi, cok disiplinli bi adam, bombardiman tanimiyor, o halde bile “gorev gorevdir!” diyor ve telgraflari adadaki adreslere daitmak icun dagitimcilari caairip gorevlendiriyor. Bu daaiticilar da Japon ha! Neyse, bi tanesi aliyor telgrafi, ne yazdiini bilmiyor, anlamiyor, sifreli, ama normal olarak en yakindan en uzaaa sirasina koyuyor elindeki telgraflari ve basliyor daitmaya; cok cok cok onemli telgraf, sonlara yakin bi yerde! O Bombardiman esnasinda telgraflar daitiliyor, daitimci, japon ya, o esnada bi saiya cikmis, adaya japon askerler cikmis diye, 5-6 yerde inzibat kontrolune takiliyor, zor kurtuluyor ve nihayet Komutanliia ulasiyor, telgrafi teslim ediyor... Iste o teslim aninda, bombardiman da yaklasik olarak 3 saat once bitmis oluyor!!!

Bitmedi, devam: Komutan tabii doal olarak yerinde diil, emir subayi teslim aliyor ve masanin ustundeki evraklarin arasina atiyor, yani hakli bi noktada, etraf bombardimandan oturu hurdaya donmus, ates icinde, bilmemnereden gelen bi telgrafin o kadar onceliii olamaz herhal!!! Kisa keselim efendim, iste o telgraf, hani Japonlarin bi yere saldiracaina dair tedbir alinmasini isteyen telgraf, taaa ertesi gun, aksam uzeri Komutanin eline geciyor:)

Bi sey daa anlatayim, Japonlarin saldirisi USA’ya cok sonra bildiriliyor, tabii bi de Prezident Rooswelt’e bildirilmesi gerekir, ama bi turlu bulamiyorlar onu... Efendim, Rooswelt o esnada “sinuzitlerini” tedavi ettirmekle mesguldur ve ardindan da “pul koleksiyonuna” bakacaktir ve rahatsiz edilmemek istemistir!!! Iste “her bi seyden haberi olan USA”nin, II. Dunya Harbi esnasindaki hali boole! Bunu niye anlattikdi?!

Hah!

Fasizme destek versen de kellenin gidebileceiini anlatmak ve “evin hanimi yapinca kaza, hizmetci yapinca kabahat” meselesi gibi, kimsenin kimseye karsi kayrilmamasi, kimsenin burun buyukluuune girmemesi, “ben var ya bennnn!” dememesi icun bi ornek forekzambili olsun diye!


Pearl Harbor’da bu “burun buyukluuu”, 3500 olu, binlerce yarali, koskoca USA Donanmasinin yoklup gitmesine sebeb olmustur!

Peki boole yazmak nerden aklima geldi?

Surdan: Felluce Kod X kis, kendi sayfasinda “emir buyuk yerden, sus, konusma ve bize birak... 1... 2.. 3... Pitt!!!” demis ve boolece BURNUNUN NE KADDAR KOCAMAN olduunu gostermis de onuncun!

Bak sana bi nasihat-oouut Felluce Kod X kisi: Satildiinin farkina var! “1-2-3- Pitt” diyerek aazini kapadiini soolesen de, (hic zannetmiyom ya, kod isim koleksiyonun vardir senin!) sana DOKUNDUM, dokunmaya devam edeceiim...

Pearl Harbor’daki gibi “kanli” olacak; fikren biteceksin, Fasizim, bitecek! Ama sen boole “ince” seyden anlamazsin zati, kime diyom! Anlayacaiin sekilde konusmaya devam edeceiim! Bana@-Bize@ bulastiina, arkamdan duzen kurmaya curet ettiine pisman bile olamayicaksin!

BekciMurtaza@

No comments: