Sunday, July 16, 2006

"Atabey"leri Gammazlayan HAVACI cikti!

Bu hadise ortaya ciktiginda "arkadaslarla" oturup konusurken, bu isin "karisik" oldugunu; bu "Atabeyler" isinin, AYRI BIR GRUB isi oldugunu falan komusmustuk ve bunu da bazi yerlerde diler getirmistik...
Bu fotolar
da bu soylediklerimizin delili olsa gerek...
TC'de gec kurulan ve bir "ordu komutanlıgı" seviyesinde oldugu halde birdenbire kuvvet komutanl
igi haline getiririlen "Hava Kuvvetleri Komutanligi", inceleme yapanlar bilirler, butun darbelerde on safta yeralmis ve "rota" belirlemistir...
Bu memle
kette bilinen birsey sudur: Deniz ve Hava Kuvvetleri, NATO'ya girtisten sonra "teskilatlanmis" ve ABD'nin denisasiri hareketlerinde "ileri karakol"lari haline gelmistir. Bu durum, ABD icin, kendi "feld manuel"lerine uygun bir gelisme olsa da, TC'nin TSK'sinin neresine uygun, anlayabilene askolsun!..
ABD Ordusunda Denizciler ve Havacilar "ileri s
afda"dir; bizim gibi "yurtta sulh, dunyada sulh" diyen bir ulkede bu iki grubun ondce olmasinin sebebi nedir?!
Sebebi acik:
Denizci denizciyle, havaci havaciyle anlasmak istiyor; yani ABD Ordu nizamlanmasina gore TC'nin TSK'si nizaqmlanmis oluyor!!!
28 Subat'in Golcuk'deki Bati Calisma Grubu Kararg
ahinda planlandigi malum; simdi de "havaci bir Genelkurmay baskani" icin (yemdir) bazi seylerein planlandigi dedikodulari var...
Ne olursa olsun, bu TSK, "bizim" degil; bu cok acık...
Kendi "subaylari"ni gastecilere hem de kameralarin onunde gammazlayanlardan millete ne hayir gelir!
OYLESINELAF@

------------------------------------------
Genelkurmay, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Kom
utanlığı"nın olduğu bölge onlarca kamerayla gözetleniyordu. İddialar üzerine servisin yapıldığı belirtilen 31/05/2006 günündeki onlarca kameranın tek tek görüntü deşifresi yapıldı. Gün boyu Ankara"nın merkezindeki Genelkurmay"ın önünden geçen binlerce insan tek tek analiz edildi.

Görüntülerde özellikle “buluşma” anları arandı. Ve görüntülerde yalnızca bir gazeteci tespit edildi. O gazetecinin Akşam Gazetesi"nden Cengiz Türksoy olduğu belirlendi.

Daha sonra gazeteci ile Genelkurmay"ın önünde buluşan kolunda kartal dövmesi olan yaşça daha genç kişinin takibine başlandı.

Gazeteci Cengiz Türksoy"la buluşan kişinin, kaydına buluşmanın hemen öncesinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı"nın kameralarında rastlandı. Bu kişi Hava Kuvvetleri Komutanlığı"nın Ön Nizamiyesi"nden giriş yapıyor. (1"nci slaytta ön nizamiyeye doğru yürüyüşü. 2. ve 3. slaytlarda ön nizamiyeye girişi yer almaktadır) Ön nizamiyeden içeri girdikten sonra sadece Askeri personelin kullandığı B nizamiyesinden Hava Kuvvetleri Komutanlığı"nın içerisini giriyor. İçeriye girdikten 7 dakika sonra çıkıyor.

Daha sonra da Hv. K. K.lığı"ndan ayrılıyor. Hv. K. K.lığı"ndan ayrıldıktan hemen sonra. Komutanlığın karşısında bulunan Genelkurmay"ın kameralarında kaydına rastlanıyor. (Hv. K. K.lığı ile Genelkurmay arasında belediyenin üst geçiti var. Yani karşıya geçiyor)

Genelkurmay kameralarında göründükten sonra, nizamiyenin önünden yürüyor, (Bu sırada elindeki mont benzeri şey sırtına atık vaziyette). Gazeteci ile Hv. K. K.lığı"ndan çıkan şahıs Genelkurmay nizamiyesinin biraz ilerisinde, Genelkurmay"ın bahçe duvarının yanında buluşuyorlar.

Görüntülerde buluşma noktasına önce Gazeteci Türksoy geldiği görünüyor. Daha sonra da Hv. K. K.lığı"ndaki şahıs. İkili el hareketleriyle ileri doğru yürümeyi işaret ediyorlar. Genelkurmay"ın bahçe duvarını takiben yürüyüp sola dönüyorlar. Başbakanlık"ın hizasına geldiklerinde (Burası Genelkurmay"ın ana arslanlı kapısının olduğu yer) Gazeteci Türksoy Başbakanlık"a doğru karşıya geçiyor. Diğer şahıs ise Milli Müdafaa Caddesinden aşağıya iniyor.

Yetkililer, Atabeyler"le ilgili belgelerin, bu yürüyüş sırasında Genelkurmay duvarından, Başbakanlık"a doğru dönülen köşesinde (burası kör nokta) verildiğini, görüntünün kör noktadan çıktığı anda Gazeteci Türksoy"un çantasını düzelttiğini belirtiyorlar.

Gazeteci Cengiz Türsoy, daha önce “İzmir Büyükşehir Belediyesi Planlama Grubu Sorumlusu” olarak çalıştı. Priştina döneminde Genel Sekreterlik görevinde bulundu. Bu dönemde İZFAŞ'ta müteahhite fazla ödeme ve erken ödeme yolsuzluğuna adı karıştı. Şu anda Akşam Gazetesi"nde bölge yazarları arasında yazı yazmaktadır.

Diğer kişi: Diğer kişinin kimliği hakkında yetkililer bilgi vermezken, Hv. K. K.lığı nizamiyesinden rahatça girmesi, askeri personelin kullanabildiği B giriş kapısını kullanması ve hemen ardından gazeteciyle buluşması önemli ayrıntılar.

Atabeyler Grubu"na operasyon 30/5/2006 günü gerçekleşti. Haber internet siteleri, ajanslar ve televizyonlara 31/5/2006 günü yansıdı. Genelkurmay"ın önünde gazetecilere servisin de aynı gün yapıldığı belirtiliyordu. Genelkurmay"ın önündeki ve Hv. K. K.lığı"ndaki kayıtlar da 31/5/2006 gününe ait. Haber gazetelerde 01/06/2006 günü çıktı.
İşte o görüntüler

No comments: