Saturday, July 01, 2006

TR FORUM HAKKINDA DÜŞÜNCELER


Bu “blok”u acmaya karar verdigimde “TR Forum” devam ediyordu; sonra birdenbire “gorulen luzum uzerine…”, diye bir yazi asilarak kapaniverdi; bir muddet tatil edildi…

E maden oyle o zaman biz de Blok’umuzu guzellestirelim dedik…

Fakat “mevsim sartlari sebebiyle” (bu, fena halde sicakliklar oluyor) fazlada ilgilenemedik caniim blogumlaJ)

Fakat o ara bir baktim… forum acilmis!

Aman ne guzel dedim, laflariz artik…

-tekrar- Ama bir baktim… ‘bakmaz olaydim’, dedim…

TR Forum’da, belki sadece –nasil yapacaklarsa- “goruntulemede” (“okuma’da”) sifre vardir, sifresi olanin iceri girmesi mumkundur diye defalarca denememe ragmen ben “iceriye” giremezken,(“Cete Uyem” Bekci Murtaza da giremedi, ben de onu “Cetem”den attim o hirsla!) -argo tabirle- “DÜNÜN KOPİLLERİ” dahi iceride yazi asip durmuyorlarmiymis meger!!!

Bir maille kendisine de bu yaziyi ulastiracagimdan giybetini yapmis olmayacagim, ara ara maillestigimiz, (oyle oldugunu zannediyorum) bana ozel sikintilarindan bile bahseden Faruk’tan (ileride olabilecek gelismelere kadar, “kardesim” ibaresi kaldirilmistir.) bir aciklama bekleme hakkim olsa gerek!

Aciklamasini da dort gozle bekledigimi ve –isterse- aynen burada yayinlayacagimi da bildiriyorum!

Peki n’oldu da boyle oldu?..

Ahh! Bir bilebilsem:)

Tamam, TR Forumda son gunlerde bazi hareketlenmeler olduydu ama orada da dedigim gibi, bunlar masum ve makul seylerdi, buyutmeye gerek yoktu, oradaki bazi zerzevatlara uyarak masum ve makul sorular soranlara karsi TAVIR ALMAK buyuk bir HATA idi; ne yazik ki bu yapildi…

O noktada da zaten ben yazi asmayi kesmis ve “caniiiim bloguma” egilmeye niyetlenmistim…

Sifre vardi, 30 civarinda sifreden bahsediliyordu; bu ise oradaki bazi zerzavatin “burada zaten uc-bes kisi yaziyor” demesinin HATALI oldugunu gosteriyor ki, zaten bu tipler “hatali-arizali” tiplerdi zaten…

Hazir “arizali”lardan bahsediyoruz, yeri geldi devam edelim…

Bu tiplerin TR Forum -simdi- “resmen” acildiktan sonra yazdigi yaziya bakiyorum, “mikser’lik” bir yazi… “KadiogluEsatKadizadeMucahitAhmetKS”nin fi tarihinde yazdigi “mikser kufur” yazisinin tekrar gundeme getirilmesi; yaptigi bu!

Isin icine Ibdacilari da sokarak “birseyler” yapmaya calısıyorlar!

Nush-tekdir mevzularini asmis, artık ole seylerle ugrasmayan “SPY”in mubarek agzini acmasini saglamayi, bu sekilde de –bence- onlerinde “tehlike” olarak gordukleri bir grubu halkin gozunde sevimsiz kilmayi hesapluyorlar zannedersem…

Forumdayken defalarca Faruk’a bu hususda dikkat cektigimi biliyorum; yetmedi yazilar yazdigimi, orada bulunan “musluman tiplilerin” bu tuzaga dusmemeleri gerektigine dair notlar astigimi biliyorum!..

Olmadi tabii…

Kendi kendimize konustuk:))

Fakat basrili olmadigimiz manasina gelmemeli; basarilki oldum, arkadaslar cogunlukla uydular ve “mikser”lere kapilmadilar; nereye kadar ama..?

Onun bunun ismiyle millete kufurler yagdirilmaya baslanincaya kadar!

Fakat benim ismimi bu ise bulastiramadilar:))

Cunku kimsenin o kufurleri, hakaretleri oraya asacagima inanacagina onlar dahi inanmiyorlardi galiba: Bunun icin de Allaha sukrederim, lekesiz bir isme beni sahip kildigi icin:))

Simdi bazi vukuatlara bakiyorum da bunu kimin yaptigi belli oluyor; biraz sonra yazariz bunu da…

Mevzumuza donersek; 30 kusur kisinin sifre almasi, forumda katilimin “iyi” oldugunu en koyu ihtimalle 15-20 kisinin –sifreden evvel- su veya bu sekilde yazi astigini gosteriyor; demek ki bazi anlama ozurlu zerzevatin dedigi gibi iki-uc kisinin yazdigi bir Forum degilmis orasi…

Ki, bu soylediklerine kendileri de inanmiyordu ki, “e o halde cek git, ne ugrasiyorsun burada!?” denmesine ragmen, kendini “internet jandarmasi” ilan edenler oradan ayrilmamakda inat ediyorlardi!.

Adamin isi-gucu yok, koskoca internet aleminde -iddiasina gore- “iki-uc kisinin katilip bir o kadar insanin okudugu” yazilaracevap vermeyi kendine gorev telakki etmis!!! Dedim ya bunlar ARIZALI TIPLER; bu davranislari da onu gosteriyor; isin-gucun yok mu senin kardesin, git, iki uc kisiyle ugrasacagina yuzlerce uyesi olan yahoo-googlegroups’lara takil, orada “jandarmalik” yap, hem vaktini ziyan etmessin hem de gercekten orada jandarmalik yaparsin!!!

Ama gitmedi, iki-uc kisiye “vatani boldutmemeyi” munasip buldu!

Demek ki “orada” olmalarinin “ozel” bir sebebleri vardi!

Ama bunu bir turlu itiraf edemiyorlar o ayri bir mesele:))

Gerci orada olmalari, bazi forumdaslari “cileden cikarsa” da benim icin eglenceydiJ STRES TOPLARIM hepsi benim onlar! (Nasil turukce ama!)

Neyse…

Vlad3 denilen bir suru nickli tipin Forumda “yetki” sahibi oldugunu biliyorum, Faruk bahsetmisti bir ara mailinde; tam bir “internet cocugu” tipine sahip oldugu belli, Forumun teknik islemlerinin halletmede faydali olabilir, kabul ama, Forumun emanet edilececegi bir tip olmadigi da belli!

“Komsu” olarak bahsettigimiz INTERTURK Forumunu da takip eden (ama bugune kadar yazmayan, pardon eskiden galiba biriki not asmistim oraya) biriyim… Gecenlerde -Vlad3'un- oraya astigi bir resim vardi ki, TR Forum’da, porno resimleri BASKALARININ ADIYLA ASANIN kimler olduguna dair bir ipucu vermektedir!

Bilmem ki, Faruk o resmi gordu mu; eger gormediyse gormesini ve ARKADASLIK veya neyse o BUNLARLA ILISKISINI tekrar gozden gecirmesini tavsiye ederim!

O igrenc resmi oraya asan zihniyet, hic te musluman hassasiyetini birakin, INSANLIK HAYSIYETINDEN hisse almadigini, aklinin –tipki Serdar Turgut gibi diyelim, nerden geldiyse aklima iste- “kucuk Serdar’i”nda bir HAYVAN mizacli biri oldugunu ortaya koymaktadir!

Acaba, forumun kapali oldugu donemde icerde yazi yazma bahtiyarligina erenler(!) kafilesine katilmami bu HAYVAN TIPLILER mi engellediler veya Faruk mu?!

(Aman ha! bana kimse “engel olan yoktu!” demesin; cocuk degiliz)

Evet! Bana bunun MAKUL bir aciklamasini kim yapacak!?

Efkar-i umumiyye bir cevap bekliyor:))

Daha DÜNÜN KOPİLİ “Kehribar” bile iceri de yazi yazarken acaba ben ve (sabik Cete Uyem Bekci Murtaza) niye yazi yazamadik orada?!

“Kehribar”in referansi mi vardi ve varsa eger kimdendi?!

“Kehribar”, forumda yazi yazilabildigini, iceride ictimaJ oldugunu nereden ogrendi?! Veya haber mi verildi de geldi iki satir yazi yazdi?..

Eger “yok ole bisey” denilecekse, o zaman daha vahim bir soru ortaya cikiyor:

Demek ki, I$, Vlad3, Kehribar, YSB, DD, Faruk, Kadioglu “tiplemeleri” AYNI veya en fazla IKI KISIDIR!

Orada yazdigim zamanlarda da soyluyordum, “birakin su beceriksiz cuntaci YK’nin pesini!” diye ama goruluyor ki, BECERIKSIZLIK SIRAYET EDICI veya ORTAK OZELLIKLERI imis:))

Bu kadar acik edilir mi bir I$ yahu:))

Yanarim yanarim neye yanarim biliyor musunuz?! :))

Sifreyi belki de ilk ben istemisimdir orada ve ilk kurbani da yine ben oldum:))

“Stres TOPlarim”la ayni yerde oynamama izin vermiyorlar ya, bir de buna yanarim:)) Ben simdi uzaktan atislarla mi idare ediciim yani simdi?. Iyi de bunun zevki onun gibi olmaz ki:))

Makul ve masum sorular soran Telekom, sifre verilmemesi sebebiyle –hakli olarak- kendisinin uzerine egilinildiginden bahsediyor, tabiidir, o sorulari soran isim “Telekom” oldugundan oturu “Telekom” ismine karsi bir ilgi oldugu malum…

Fakat, sifreli olmasina ragmen “Cetem”le birlikte oraya girememem ve “komsu” INTERTURK Forum’a ikidebir “OYLESINE LAF” ismiyle yazilar asilmasi, ardindan tamamen ozenti ve ajite kokan laf ola beri gele bir nickle yazilmaya baslanmasi, aslinda benim ortaya cikmami saglamaya yonelik psikolojik bir baski hareketi oldugunu gosteriyor; yani, Telekom’a dahi, “ben” oldugum zanniyla -ki hakkini vermek lazim bana da benziyor ama benim kullanamayacagim bazi ifadeleri kullanio ki buda bilenlere bir isaret olsun; o ben degilim: BEN BEN OLAN BENIM:)))))))))))) - uzerine gidildigini tahmin ediyorum ki, buda benim icin guzel birseydir, dostluklar boyle DUSMAN eliyle daha tatli kurulur!.

Neyse “bencilce” dusuncelerden kurtulalim; “Telekom” ismi de belli bir sani haketti, bunu da teslim edelim!..

Artik kina yakabilirler, muradlarina erdiler; bir daha onlarin mekanina ugrayacagimi pek sanmiyorum ama canim blogumdan ve musait forumlardan canlarini okumaya gayret edecegimi buradan garanti ediyorum:))

Onlar uyandirdilar; ne guzel blogumla ilgilenecek, kendi halinde bir hayat surecekken, kapali oldugu bir donemde –benden habersiz!!!- TR Forumda iceride yazilar asilmasi cinlerimi tepeme getirdi!

Butun bunlarin arkasinda Vlad3-Kehribar-Kadri-Omer Selim nicklerini kullanan I$ denilen kopilin oldugunu biliyorum!

TR Forum’un acilis sayfasina bakin, ilk mesaji bile o yazmistir ve o gunlerde Alpin ismiyle (“Lapin” degil J ) de “idare” ediyordu…

Fakat gorebildigim kadariyle, -INTERTURK Forumda belgelendi- ayni dakika icinde –parsimony’e gore atilmasi cok zordur- iki mesaj atarak, aslinda “ISTANBUL SEVI-I$” nickinin “ORTA MALI”, yani bir grubun elindeki bir “sembol nick” oldugunu kendi elleriyle ifsa etmislerdi! Dedim ya bunlar bu kadar BECERIKSIZ I$'TE:))

Daha sonra devam ederiz!.

Simdilik bu kadar; “muhtari” oldugum Kuzguncuk sahilinde turlarken dokulen kırıntılar bunlar iste; ha, yarın Kuzguncuk Park’ında “bando gosterisi” var, aksam 21’de baslıyor. Mahallenin de reklamını yapalım birazJ

OYLESINELAF@

oylesinelaf@mynet.com

Notlar:

1) Dedigim gibi cevap veren olursa, yukarıda mailim var, aynen yayınlarım; makul bir aciklama istiyorum...

2) Bekci Murtaza, neredesin?!


No comments: