Wednesday, July 26, 2006

"SEKIZ BACAKLI KENE"; BIYOLOJIK SILAH MI?!

Kendisini ozlettiren bir arkadasin yazdigi (diger yazilarini da zevlke okurdum zaten) yazi; yazinin-mesajin asli icin tiklayinizi tiklayiniz:))
Kene "salgini" uzerine -isme bakin- Fatti Mcfly arkadas usenmemis bir search yapmis; enteresan bilgilere ulasmis; Bolu-Gerede/Esentepe'de Israillilerin kamp yapma (tesadufe bakin, ben de birkac arkadasla orada kamp yapmistim) vukuati uzerine yazilanlarla birarada degerlendirin yazilanlari...

OYLESINELAF@




----------------
Selamlar...(sekiz bacakli Kene olur mu?)

Selamlar Genclik,

Uzun zaman oldu yazismayali, Goruyorum ki artik kim Turk kim degil muhabbeti bitmis gibi... Yeni komplolar ile yeniden gundemimiz sarsiliyor:)

bunlardan biride sekiz bacakli kene:) Boceklere ilgim, cocukluk zamanlarinda uyduruk mikroskobumla basladi, hala da devam etmektedir. Ornegin yuzumde dolasan bir aridan asla rahatsiz olmam, hatta yuzumde agzinin altindaki ufak ellerin yaptigi kidiklamalar hosuma gider. hehhehehe:) Kiz arkadas bulamamda en buyuk rolu boceklere olan ilgim olmustur ki bu ayri bir konu hic girmeyelim:):)

neyse haberturk'de bir haber vardi; okumayanlar okusun bizaamet

http://www.haberturk.com/newengine.php?haberturk=haber&@=237982


Okunup algilanacagi gibi yeni moda kenelerimizde sekiz bacak varmis. Bunda ne var diyeceksiniz.

Hayatinda kaciniz kene gordu ve oldurmeye calisti bilmiyorum ama ben sahsen sokaktaki guvercinleri yakalamaya calisirken, bir guvercinin icinden cikabilecek 100 kadar keneyle, zamaninda cok muhattap olmusumdur.

Bir kene inaninki o kadar bela birseydir ki, ezseniz ezilmez, terlikle oldurmeye calissaniz olmez, ole garip bir canlidir, yassidir kanatlari vardir ve agzi cok gariptir.

Neyse, sozun kisasi, bocek alemini azicik bilenler orumcekler haric boceklerin cogunun(kene dahil) alti bacakli oldugunu bilir. Ben haberi ilk okudugumda sekiz bacak mi diye bir garip olup, hemen nette ufak bir arastirma yaptim isterseniz sizde yapin, usenenler icin ben yaptiklarimi alta vereyim

http://www.istegenc.com.tr/content/yasam/article.asp?lngarticleid=2816


buyrun okuyun, terlikle oldurmeden once bocekleri yakaladiginiz firsatlari bir gorun:)

Neyse, sonra cocukluk notlarima baktigimda hakikatten ellestigim kenelerin alti bacagindan bahsetmisim. Hehehe:) ama gelin gorunki nette bakinirken sole bir yaziya dek geldim;

"Arachnids may be easily distinguished from insects by the fact that arachnids have eight legs whereas insects have six."

http://www.answers.com/topic/arachnid

Eminim anlattiklarim yemek yiyenlerin midesini, yemeyenlerinde gene midesini bulandirdi:):)

simdi gelelim isin heyecanli mossadli israel'li tarafina:)

Efenim, gene olesine gezinirken nette ilginc iki PDF dosyasina gozum takildi birinci dosyamizin adresini vereyim oncelikle;

www.fas.org/irp/doddir/milmed/milderm.pdf adrese gidilip anlasilacagi gibi dosyamizin basligi yani konusu
"Military Dermatology (Redacted)" turkcesi "Askeri Dermetoloji (yayinlanmaya hazirlanmis hali)" diyebiliriz.

Efenim, bu dokumanimizda insanlarda gorulen
Kirim-Kongo hastaligi yapan kenemizin askeri dermetoloji adinin "Sarcoptes Scabiei" oldugunu anliyoruz ki bu bizi biraz dusunduruyor, Neden dunyada o kadar saglik kurlusu vs varken Reed Army Institute sekiz bacakli bocegimize kocaman bir arastirma programi ayirmis. Zaten PDF dosyasinda Scabietic Mites diye bir arama yaptirir ve ne yazdigini okursaniz, bocegin ozelliklerini ve biyolojik bir silah oldugunu gorursunuz ki bu bizi baska yerlere goturur.

Soleki, gunuzum dunyasinda ender ve nasi ortaya ciktigi tam belli olmayan sekiz bacakli kenelerimizin yol actigi hastaliklari gidermek icin bir antijen uretilmesi ve bu antijenin de satilmasi gerekmez mi diye dusunmek gerekir.

Ki ben dusunen bir insanim ve nette cevaplari bulmaktayim, evet sira ikinci dosyamizda buyrun adresi;

http://www.ima.org.il/imaj/ar06mar-10.pdf bu adreste de Israil'de bu ufak canlilarin hayat seruveni yer almaktadir.

Efenim, ben irkci bir insan degilim, kenelere de ozel bir anti-keneizm beslemiyorum, varsin yasasin istedigi yerde, ama aklima takilan su ki IL de su ana kadar bu hastaliktan olen insan sayisi bir elin parmalarini gecmez iken ve boyle bir tehdit en azindan ASKERI OLARAK tehdit olma asamasinda degilken nasi oluyorda, dosyanin ilk iki paragrafinda yer alan sekiz bacakli Sarcoptes Scabiei'ye atif olarak yilda 20,000 ile 25,000 unite uretildigi belirtiliyor.

Hani insanin kafasina takilmaz mi bu kadar uniteyi bir ulke durduk yere niye uretir? Hadi uretti, dunyada o kadar ulke varken neden IL tek basina dunyada uretilen antijenden daha fazlasini bir yilda uretir. Hemde konu askeri dermetojide incelenecek bir konu iken.

Neyse, simdi gelelim dokumani hazirlayan arkadaslara, bunlardan bir tanesi Sn Kosta Y Mumcuoglu, soy adindan da anlasilacagi gibi Sn Kosta Turk kokenli yahudi bir arkadas, kendisi Hebrew universitesinde gorev yapan bir bilim adamidir. Kendisinin Israil ordusu veya mossadla en azindan internette bir baglantisini bulamayip, baglantiyi kanitlayamasamda, konu hakkindaki arastirmalarinda kendisine yardimci olan arkadasi Leon T. Gilead hakkinda nette hicbirsey bulamadim. Bu cok ilginc, cunki PHD yapmis bir bilim adaminin, internette adinin tek gecitigi yerin yukarda belirttigim askeri dermatolijde rastlanan bir canli ile alakali dosyada gecmesi garip.

Efenim, elbette insanin algilamasi ve yorumlamasi, gercek olan birseyi bile gercek olmadigini gosterebilir. Bosuna kafayi usuttu denmiyor degil mi?

Welhasili kelam, sonuc olarak yukarida verilen dokumanlar ve adi gecen kisiler hayli ilginc olup, uzerinde durulmasi gereken konulardir. Dokumanlarin tamamini sabirla ve anlayarak okursaniz sizde benim gibi sekiz bacakli kene olur mu? dersiniz

:)

Sevgilerimle

No comments: