Monday, July 03, 2006

TAKIM OYUNU; BUNDAN SONRA BOYLE OLMALI!..

Beni mutlu ettiniz, bahtiyar ettiniz, mesut ettiniz…

Dun yazdigim “TR FORUM HAKKINDA DUSUNCELER” baslikli yazim uzerine beni maillerinize bogdunuz. Bunun icin sizlere buradan tesekkur ediyorum.

Bir mevzuda, su koskoca internet aleminde aranan, sevilen (veya bazılarınca sevilmeyen, ama bunu zaten biliyoruz!!!) birisi oldugumu –bu derece- bilmiyordum, bir vesile ile ogrenmis oldum. Bana bu ogrenme zevkini yasatanlara, hep dedigimi tekrar soyluyorum: SIZIN OLUMUNUZUM BEN!

Bana ilk mail, sotede bekledigi belli olan “CETE UYEM” Bekci Murtaza'dan; “neredesin?” demistim ya dunku yazimda, “Cok Kiymetli Cete Sefim, emredin, buyrun, affedin!” diye hemen bir mail yazmasin mi?!

Duygulandim ve hislendim ve dahi huzunlendim!

Kendimle de gurur duydum, Bekci Murtaza ile de…

Niye?!

Malum dun bahsetmistim, TR Foruma ben girememistim ama o da girememe beceriksizligini gostermisti; kovmustum, atmistim Cetem’den onu… Baskalarina hirslanmis, acisini Bekci Murtazam’dan cikarmistim. Aslinda onun hicbir kabahati yoktu tabii, firtinali bir anda karsima cikma bahtsizligiydi basina gelenlerin sebebi…

Fakat…

Onu kovmama ragmen ve kendisine caaniiin blogum meselesini daha kurmadan once hafiftan citlamama ragmen, demek ki search yapmis gunasiri, beni takip etmis ve “nerdesin” nidamla da hemen karsima cikivermis!

Duygulanmamin, hislenmemin, huzunlenmemin sebebi, boylesine sadik (numunedir, herkesin gormesi lazim) bir Uyem’i kovmus olmaktan, gelisi de tabii daha da arttirdi bu durumu…

Gururlandim; cunku benim gibi aciz bir adami birakmamak icin soteye yatmis, yeni atack’larda bulunmamda yanimda bulunmak istiyor!

Ben nasil gurur duymayayim, soyler misiniz?!

Sadece bu degil tabii, baska maillerde geldi, hic duymadigim, bilmedigim isimlerden; TR Forum hakkinda bazi seyler soruyorlar, kendileri birseyler soyluyorlar, destek oluyorlar falan filan… E tabii “kostekciler” de yok degildi, hatta bazi resimler esliginde yazdiklari, beyinlerinin, bas’larinda degil de “anal” yerlerde oldugunu gosteriyor ve TR Forumda “mikser” yazilari ve resimleri kimlerin astigina dair yazdiklarimi dogruluyor…

Ha…

Hangi isim altinda yollandigi onemli degil, malum bunlar bir “grub” (porno resimlere meraklari da ‘grub’ olmalarindan herhal), birisi atmistir, digerlerinin haberi bile yoktur belki, yarin da hava atarak ‘dun bir resim gonderdim OL’e ’ diyecektir belki, o zamanda onlar da ‘iyi halt ettin, adam zaten ipuclarini toplayarak icimize etti, sen bir daha koz verdin!!!’ diyeceklerdir.

Bana kufur etmelerinde bir mahzur yok; bendeniz bir ‘ayna’yimdir; kendilerinin bir yansimasini goruyorlar ve ona saldiriyorlardir.

Fakat…

Bunlarin ‘grub’ halinde calismalarini takdir ettim.

Forumda benim de yapmaya calistigim buydu, o zamanlar onlarin bir ekip oldugunu israrla soylememim bir sebebi de buydu…

Yeri geldi soyleyelim…

Brezilya ile Fransanin yaptigi karsilasmada (ne tesaduf ki, ekip calismasi hakkinda 5-10 gun once bir arkadasla yaptigim konusmada Latin futbolu ile Avrupa futbolunu hem de Brezilya ile Fransa uzerinden vermistim), Fransa tek golle rakibini evine yolladi…

Belki 20 mac yapsalar 10dan fazlasini Brezilya kazanir ama ‘final-elenme’nin sozkonusu oldugu bir yerde ‘istatistik’in bir degeri yoktur. Brezilya, dogrusu latin takimlari ‘sahsi yetenek’ uzerine kurulu bir ekipdir; topla dans eder, kendi kalesinden topu alir, ta oteki kaleye kadar gider gol atar veya atamaz, bu boyle…

Avrupa takimlari ise –benim sevdiklerim Almanlardir- ‘takim oyunu’na yonelmislerdir; uc pasla rakip sahasina yayilirlar, iki top daha cevirip kaleyi gorurler.

Bu acidan latin ligleri cok golludur avrupa ligleri ise gol acisindan kisirdir; ama takim oyunu sedbebiyle zevkli ve ciddi bir futbol seyredersiniz. Avrupalilar bu kisirligi asmak icin iste kendilerine latin veya afrika ulkelerinden futbolcu transferi yapmislardir; bu gol sayisini sahsi yetenekli futbolcularin (Ronaldingo mesela) takim oyunu icinde ‘erimesini’ ama gol kabiliyetlerinin daha da artmasina yaramistir. Iste ‘son tahlil’de veya finalde ‘sahsi caka’nin hicbir hala yaramadigi Brezilyanin halinden ortaya ciknis oldu!

TR Forumda da bunun uzerinde durmus, ‘ekip calismasi’nin daha da tesirli olacagini anlatir bazi ifadeler kullanmistim. Fakat arkadaslar bu isin ciddiyetinin farkina varamadilar veya karsilarindakilerin kendileri gibi tek tek insanlar oldugunu dusunme HATASINA dustuler!

Tamam, bunlar ‘beceriksiz cuntaci artiklari’, herseyleri ellerine yuzlerine bulastiriyorlar, ‘biz bes as oynamiyoruz Gurkan kardesim!’ diyip onu da oynayamadiklarini belgeleriyle ortaya koyuyorlar ama YA BIR GUN OYNAMAYI BECERIRLERSE..?!

Okuz bile bu kadar denemeden sonra ‘konusur’ (gibi yapar hic degilse), bunlar da o kadar ‘tecrube’den ders almislardir muhakkak. Ama arkadaslar iste bunun farkina varamadilar!..

‘Kehribar Tesbih, Kadri, Gurkan, Burak, I$’; bunlar fonksiyon itibariyle ayri tipler; grubun ‘dinomolari’ bunlar; digerleri de ‘artcilar’, bunlara destek olucu makaleler asarak veya garip sorular sorarak (duzunden-tersinden) o mevzunun islenmesine, gundemde kalmasina sebeb olanlar… Yerim ben onlari, cerez gibiJ

Kadiogluvesairevesairevesaire, Tarafsiz, DD, Mali ise bu ‘cerez’ taifesi icinden… (Ben ne yufka yurekliyim yav; iki kisiyi bir turlu bu gruba dahil edemiyorum)

Simdi bu noktada DD denilen tiplemenin dedigi, “burada iki uc kisi yaziyor” sozune bir deger vermek lazim; adam meger itiraf ediyormus “grubu”:))

Bunlar ‘grub’ olarak faaliyette bulunur ve kendi kendilerine ara sira satasir gibi dururken, orada islenen cinayetlere dur! demek isteyen arkadaslar, ferdi isler yapmaya kalkistigindan pek istedikleri verimleri alamadiklari belli; ama, sahsen ben kendimi ole pek goremiyorum yalni izninizle:))

Ben istediklerimi yaptirmis oldugumu, Forumun –simdi ortaya ciktigi gibi- halinden anliyorum. Ya peki bir de ekip calismasi yapilmasina dair ihtarlarim dikkate alinsaydi..?! Degmeyin keyfime o zamandi iste ama nasip buraya kadarmis!..

Onun icin caaniiim blogumun “TAKIM OYUNU”na girmek isteyenlere acik oldugunu buradan ilan ederimJ

Fakat benim yegane ve yek-tâ Cete Uyem’in Bekci Murtazam olacagini, diger arkadaslarin –kusura bakmasinlar- “yardim yataklik sucu” ile tesmiyelendirilecek bir seviyede kalacagini bildirmek isterim; Bekcim gibi vefali, sefali ve hasbi birini biraz zor bulurum ve onu da bundan sonra kimsenin gecemeyecegini –ole seyler yapsalar bile- , cunku herseyin ILKININ bir degeri oldugunu soylemek isterim…

Yeri gelmisken, beni hep onunla karistirdiklari (evvelden de maillerle sorduklari bazi sahislarin) AVCI’nin “3000 AILE” isimli bloguna (moda olmus demek ki ben gec farketmisim su blok olayini) da deginmek isterim.

Isim hakkim oldugunu dusunuyorum; bana bir site acmayi planladigini (soyleyeyim, o ayri birisidir ben ayri birisiyim) ama isim konusunda tereddutleri oldugunu soylemisti, ben de hic seksiz-tereddutsuz su anda kullanilan ismi onermistim ona. Cunku o da ben de ve bizim gibi olanlar da meselenin sadece “Sabati” meselesi olmadigini, meselenin o noktada ele alinmasinin YANILTICI ve PERDELEYICI olacagini biliuyor ve yaziyorduk, kimi agzi acik ayran delisi tiplilerin aksine.:))

AVCI’nin uzuuuuuuuun yazilar yazma ve bu esnada da meseleyi degisik yerlerden ele alip, degisik yerlerle irtibatlandirma kabiliyeti var, o da ben de yok; uzuuuuun yazi yazamam ben mesela.

O blokta inceleme yazilarinin, telif yazilarin bulunmasi cok daha guzel olacaktir. Simdi oraya destek olmak boynumuzun borcu, bunu kendisine de soyledim zaten de, ben de o kabiliyet yok! Ben ‘AYRINTI’ delisiyimdir uzerinize afiyet; kucuk bir laftan veya hareketden veyahut resinden, imadan… Bana onun blokta pek I$ (giciklik olsun IS’e) yok anlasildigi gibi…

Fakat onun ‘artiklari’ndan benim blokta iyi seyler cikar, bunu da soylemistim ona, hatta bazi astigi seylerin –kendi yazilari degil- benim blokta daha guzel olacagini da soyledim ona… Kendisine gelen malzemelerden bazilarini bana gonderecegini soyledi dun konustugumuzda; PASLASACAGIZ yani…

Iste “EKIP CALISMASI” boyle olur, dedirtecek bir hadise yapmaya calisacagiz insaallah…

Buradan internet aleminde MEVZUYLA ALAKALI HERKESE bir cagri yapiyorum…

Sanal alemde yalan-yanlis ve ekseriyetle de BECERIKSIZ CUNTACILARIN DEZENFORMASYON kokan yazilariyle dolu bir suru “Sabati” sayfasi var. Bunlarin icinde degerli bilgiler oldugu gibi, dezenformasyon kokan veya “olta yemi” olarak kullanilan bilgiler de var. Yani kisaca mesele su: Bu I$e ciddiyetle ve ‘grub’ olarak egilenlerle, is olsun-spor olsun diye egilenler var ve bu ikinci grub birincilerin ellerinde oyuncaktir ne yazikki…

Soner Yalcin’in son kitabinda muslumanlara ve ‘hukumlere-kaidelere’ yonelik yazilanlar, ‘dun’ benim (ve gibilerimin) TR Forum ve diger yerlerde Islami ve muslumanlari “Ibrani tesir” altinda gostermeye calisan yazilara karsi verdigimiz mucadelenin ne kadar dogru oldugunu gosteriyor.

I$te “tasavvuf… vahdet-i vucud” mefhumlarina Sonerin kitabinda saldirilmasinin ipuclari forumda o yazilanlardi;Mevlana Celaleddin Rumi Hazretlerine yapilan saldirilari biliyorsunuz; belki o isin musebibi olan prof unvanli olan kisi “mazur” olabilir yani bunlarla hicbir alakasi olmayabilir (oyledırde muhtemelen) ama onlar bunu cok guzel kullanmaya calistilar, gayret ettiler. Mevlana hazretlerini “yikarlarsa”, onun bir “Mogol acani” oldugunu , tabiayiyle “felsefesinin” de Samanizmden Hint felsefesinden aparma oldugunu rahat rahat soyleme imkanina ulasacaklardi; eh artik moda oldu, heryerde buluyorlar, bir de “hindistanli sabetayistler” buldular mi yeme de yaninda yat durumlari olacaktir tabii onlar icin…

Iste sanal alemde bu tipten “idialarin” bile yeraldigi hem de musluman olduklarini soyleyen tiplerin yaptiklari web sayfalari var; mubareklerin midesi mide degil sanki BELEDIYE COPLUGU, icinde “sabati” gecen herseyi okumadan hemen alip sayfalarina aliyorlar!

Cagrim da bu noktada iste…

Tanismadim, gormedim, sesini bile duymadim ama maillerinden ve yazdiklarindan onun da asagiyukari benimle ayni fikirde ve musluman biri oldugunu, mezheben Ehl-sunnet ve’l Cemaat’den birisi oldugunu soyleyebilirim AVCI'nın. Yani, “belediye coplugu” taifesinden uzak ve oralara dusmeyecek kadar becerikli ve hassas…

Sabati meselesinin POLITIK BIR TEZGAH oldugu da belli; tek basina “ilmi” olsun diye bir calisma yeri degil yani…

Asagi yukari benim ve (“pas yoldasim” AVCI’nin) nasil bir fikre sahib oldugumuz belli; bizimle bu dusunceleri paylasan (bunun asgarisi, “politik tezgah” olduguna inanmaktir) herkesin caaniiin blogumu ve “3000 AILE” blogunu bilgi-belge ve dokuman ile beslemelerini (ki, benim caaniiim blogum sadece ‘Sabatilerle’ alakali degil, tum pisliklerle alakalidir) ve heryere girerek PROPOGANDASINI yapmalarini istiyorum…

Onlarin yaptigi gibi “tersinden veya duzunden” herturlu sekilde bir propaganda atagina girmemiz lazim! Gereken yerde aleyhinde gereken yerde lehinde velhasil akliniza gelebilecek hersekilde TAM YOL ILERI!..

Bugune kadar SAHSI takinildi…

N’oldu peki?!

TR Forumda bir tane EHL-I IMAN KALMADI!

Ustune ustluk, Kadiogluvesairevesairevesaire, KritikKehribarMali nickliler eliyle muslumanlarin birbirlerine dustukleri izlenimi verildi!

Said Nursi Hazretlerinin dedigi gibi, artik YA YENI HAL YA IZMIHLAL; bunun icin de “EKIP CALISMASI”…

Bu beceriksiz cuntacilari, beceriksiz olduklarini bilerek ama asla KUCUMSEMEDEN alt edecegiz

Hadi bakalim!

Ocak simdi kizisti esasinda!

Cunku beni fena halde kizdirdilar! Hayatta en nefret ettigim sey YALAN soylenmesidir; bana yalan soylendi!

Kendisine de yalan soylendigini kabul edene BUYRUN O HALDE diyorum!

TR Forum yetkililerine de –artik kimse onlar- bir cagrim olacak!

SIFREYI KALDIRIN!

Artik herkesin oraya girmesine izin verin! Eger kaldiysa biraz YUZUNUZ bu teklifimi kabul edersiniz. Pratik olarak da zaten. Bu kadar rezaletten sonra, “iyi” bir hamle olarak bunu yapmaniz sizin faydanizadir.

Align CenterOYLESINELAF@

oylesinelaf@mynet.com

Merak edenlere not: Dunku yazimda bahsetmistim, bir aciklama bekliyorum diye… Ama su saate kadar cit cikmadigini soylemek isterim! Hala bekliyorum, geldiginde hemen asacagim buraya… Eger bir aciklama gelmezse COK COK COK FENA KIZMIS olacagim…

(Resim, Brezilya'yı eleyen Fransiz futbolcuların sevinclerini gosteriyor.)

No comments: